Suklaamuffinit mokkasydämellä

55 min
3.6
0

Suklaamuffinit mokkasydämellä

Teksti Aino Törmäkangas
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata (60–70 %)
  • 4 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 tlpikakahvijauhetta
  • 1 rklvettä (lämmintä)
  • 100 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Ota taikinan voi ja munat huoneenlämpöön.
Aloita muffinien teko täytteestä. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja lisää joukkoon ranskankerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu valkosuklaa ranskankerma-kahviseokseen ja siirrä valmis täyte jääkaappiin.
Taikinaa varten paloittele pehmeä voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää sulatettu suklaa voi-sokeriseokseen.
Lisää huoneenlämpöiset munat taikinaan yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Voitele muffinipelti huolellisesti. Voit myös käyttää muffinivuokia. Levitä jokaisen vuoan pohjalle ensin muffinitaikinaa noin 1/3 vuoan tilavuudesta. Lusikoi jokaiseen vuokaan, taikinan päälle, reilu teelusikallinen täytettä. Täytä sen jälkeen vuoat kokonaan lopulla taikinalla.
Paista suklaamuffineita 170-asteisessa uunissa, keskitasolla, 20–25 minuuttia. Koristele mokkasydämiset suklaamuffinit halutessasi valkosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä