


Suklaamuffinit mokkasydämellä
Ota taikinan voi ja munat huoneenlämpöön. Aloita muffinien teko täytteestä. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja lisää joukkoon ranskankerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu valkosuklaa ranskankerma-kahviseokseen ja siirrä valmis täyte jääkaappiin. Taikinaa varten paloittele pehmeä voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää sulatettu suklaa voi-sokeriseokseen. Lisää huoneenlämpöiset munat taikinaan yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Voitele muffinipelti huolellisesti. Voit myös käyttää muffinivuokia. Levitä jokaisen vuoan pohjalle ensin muffinitaikinaa noin 1/3 vuoan tilavuudesta. Lusikoi jokaiseen vuokaan, taikinan päälle, reilu teelusikallinen täytettä. Täytä sen jälkeen vuoat kokonaan lopulla taikinalla. Paista suklaamuffineita 170-asteisessa uunissa, keskitasolla, 20–25 minuuttia. Koristele mokkasydämiset suklaamuffinit halutessasi valkosuklaalla.