Maku

Suklaamasariinit

1 h 50 min
5
0

Suklaamasariinit

Muropohja, hillosydän ja mantelinen suklaatäyte. Masariinit ovat elegantti valinta kahvipöytään. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pohjat

  • 200 gvoita (kylmää)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Voitelu

  • 1 rklvoita

Täyte

  • 115 gvadelmahilloa (paistonkestävää)
  • 150 gmantelimassaa
  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1 kplmunaa
  • 50 gtummaa suklaata

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Nypi kuutioitu voi ja kuivat aineet kulhossa murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi tai yön ajaksi.

Voitele metalliset pienet masariinivuoat huolellisesti. Voit myös käyttää minimuffineille tarkoitettuja silikonivuokia. Painele taikina jauhojen avulla vuokien pohjalle ja reunoille. Annostele taikinan päälle hieman hilloa.

Vatkaa kulhossa mantelimassa ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa ja anna suklaasulan hieman jäähtyä. Lisää se mantelimassatäytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Annostele täyte hillon päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia, tai kunnes täyte on kypsä ja leivonnaiset saaneet kauniin värin.

Kuorruta leivonnaiset vasta jäähtyneinä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa. Siirrä suklaa pursotuspussiin ja viiruta leivonnaiset suklaaraidoilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä