Suklaamarkiisi

8 h 45 min
4.6
3

Suklaamarkiisi

GL
3
4.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 300 gtummaa suklaata (kaakaopit. 70 %)
  • 2 rklespressoa
  • 3 rklsitruslikööriä
  • 1 kplappelsiinia
  • 175 gvoita
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 6 kplmunaa
  • 120 gtomusokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Koristeluun

  • 1/2 dlappelsiininkuoripaloja (suikaloituna)
  • 2 rklmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

8 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN8 h

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (vetoisuus 1,5 l) kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti vuoan yli.

Sulata suklaa espresson kanssa vesihauteessa. Sekoita joukkoon likööri. Raasta mukaan hyvin pestyn appelsiinin kuorta.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa vähän jäähtynyt suklaaseos voivaahtoon ja sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Kääntele valkuaisvaahto varovasti seokseen.

Kaada suklaamarkiisimassa vuokaan, käännä kelmuhelmat peitteeksi ja anna suklaamarkiisin jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Kumoa vuoka tarjoiluastialle, poista kelmu, koristele ja tarjoa suklaamarkiisi ohuina viipaleina.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä