Maku

Suklaakuppikakut

1 h 5 min
0
0

Suklaakuppikakut

Mehevät suklaakuppikakut valmistuvat sekoittamalla. Myös herkät koristeet syntyvät helposti.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Kuppikakkutaikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlmaitosuklaarouhetta

Suklaakuorrutus

  • 300 gtummaa suklaata
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista suklaakuppikakut näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja nosta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele joukkoon suklaarouhe.

Jaa taikina vuokiin. Jätä 1/3 vuoasta kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 18 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Älä paista kuppikakkuja liian kauan, jotta ne eivät kuivahda. Nosta kakut heti ritilälle jäähtymään.

Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa ja liukenee kermaan. Siirrä kuorrutus kulhoon jäähtymään. Lusikoi hieman jäähtynyt kuorrutus pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kuorrutusta kuppikakkujen päälle spiraalimaisella liikkeellä kuppikakun keskeltä alkaen.

Koristele kuppikakut valkosuklaalumihiutaleilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä