


Suklaakuppikakut
Mehevät suklaakuppikakut valmistuvat sekoittamalla. Myös herkät koristeet syntyvät helposti.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja nosta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele joukkoon suklaarouhe.
Jaa taikina vuokiin. Jätä 1/3 vuoasta kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 18 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Älä paista kuppikakkuja liian kauan, jotta ne eivät kuivahda. Nosta kakut heti ritilälle jäähtymään.
Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa ja liukenee kermaan. Siirrä kuorrutus kulhoon jäähtymään. Lusikoi hieman jäähtynyt kuorrutus pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kuorrutusta kuppikakkujen päälle spiraalimaisella liikkeellä kuppikakun keskeltä alkaen.
Koristele kuppikakut valkosuklaalumihiutaleilla.