Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kakku kuin gepardi

Suklaahippukakku – vaalea kakkutaikina saa makua tummasta suklaasta ja modernin muodon leipävuoassa

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Perinteinen suklaahippukakku valmistuu siististi lisäämällä peruskakkupohjaan pussillinen valmiita suklaahippuja. Pitkänomaiseen vuokaan leivotusta kakusta on helppo leikata paloja. Suklaahippukakun voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa.

30.4.2025
Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kermaa tai maitoa
1 ps (150 g)
tummia suklaahippuja
Lisäksi
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
korppujauhoja
Päälle
1 rkl
tomusokeria

Suklaahippukakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen leipä- tai kakkuvuoka (30 × 11 cm).
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vähitellen taikinaan. Lisää kerma tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele suklaahiput taikinaan varovasti.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä kakun keskeltä cocktail- tai grillitikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit korvata suklaahiput myös hyvin karkeaksi rouhitulla tummalla suklaalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt