4,1(9)
Suklaafudge
kasvis
gluteeniton
munaton
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
Julkaistu 18.12.2013
Maku
Reseptin ainekset 30 palaa
200 gtummaa suklaata
20 gvoita
397 gkondensoitua maitoa (1 prk)
200 gsokeria
2 tlvaniljasokeria

Suklaafudge – ohje:

  1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kumoa kulhoon. Vuoraa noin 20 × 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Leikkaa voi valmiiksi käden ulottuville.
  2. Kuumenna maitotiiviste ja sokeri hitaasti kiehumapisteeseen. Hauduta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on 106-asteista. Käytä sokerilämpömittaria tai digitaalista elintarvikelämpömittaria.
  3. Nosta kattila pois liedeltä, lisää suklaa, vaniljasokeri ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Suklaan lisäämisen jälkeen massa jähmettyy todella nopeasti.
  4. Kaada pehmeä fudge vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.
  5. Leikkaa suklaafudgelevy tasakokoisiksi paloiksi. Pakkaa fudge kauniisiin lahjarasioihin.
1 kommentti