Reseptin ainekset 30 palaa
200 gtummaa suklaata
20 gvoita
397 gkondensoitua maitoa (1 prk)
200 gsokeria
2 tlvaniljasokeria
Suklaafudge – ohje:
- Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kumoa kulhoon. Vuoraa noin 20 × 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Leikkaa voi valmiiksi käden ulottuville.
- Kuumenna maitotiiviste ja sokeri hitaasti kiehumapisteeseen. Hauduta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on 106-asteista. Käytä sokerilämpömittaria tai digitaalista elintarvikelämpömittaria.
- Nosta kattila pois liedeltä, lisää suklaa, vaniljasokeri ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Suklaan lisäämisen jälkeen massa jähmettyy todella nopeasti.
- Kaada pehmeä fudge vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.
- Leikkaa suklaafudgelevy tasakokoisiksi paloiksi. Pakkaa fudge kauniisiin lahjarasioihin.