Suklaafudge

2 h 25 min
4
1

Suklaafudge

Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 20 gvoita
  • 397 gkondensoitua maitoa
  • 200 gsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kumoa kulhoon. Vuoraa noin 20 × 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Leikkaa voi valmiiksi käden ulottuville.

Kuumenna maitotiiviste ja sokeri hitaasti kiehumapisteeseen. Hauduta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on 106-asteista. Käytä sokerilämpömittaria tai digitaalista elintarvikelämpömittaria.

Nosta kattila pois liedeltä, lisää suklaa, vaniljasokeri ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Suklaan lisäämisen jälkeen massa jähmettyy todella nopeasti.

Kaada pehmeä fudge vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Leikkaa suklaafudgelevy tasakokoisiksi paloiksi. Pakkaa fudge kauniisiin lahjarasioihin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä