Maku

Suklaafondant (Fondant de chocolat) – kuin pala taivasta lautasellasi

8 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 h
Suklaafondant hurmaa suklaanystävät takuuvarmasti! Keskeltä pehmeä, ihanasti valuva ja ylellinen herkku vie kielen mennessään. Lisukkeiksi riittävät kermavaahto ja kourallinen vadelmia.
KA
3.8
10
Julkaistu 11.10.2012


Reseptin ainekset (7 kappaletta)

Suklaafondant

  • 125 gtummaa suklaata (70 %)
  • 125 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 3 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 2 dlvadelmia
Tulosta

Suklaafondantit valmistuvat näin:

  1. Mittaa suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele vähän jäähtynyt suklaa-voiseos varovasti munaseokseen. Siivilöi jauhot ja vaniljasokeri taikinaan ja sekoita.
  4. Jaa taikina voideltuihin suorareunaisiin annosvuokiin (vetoisuus 1 1/2 dl, Ø 6 cm). Täytä vuoat 3/4 tilavuudesta ja pidä peitettyinä jääkaapissa vähintään 8 tuntia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista fondantteja noin 12 minuuttia.
  6. Jotta saat paistoajan mitoitettua sopivaksi, käytä taikina-annoksesta tulevaa ylimääräistä fondantia ”testileivoksena”. Pane siis kaikki 7 vuokaa kerralla uuniin ja ota testileivos uunista 10 minuutin jälkeen. Kokeile varovasti sormella taikinan kimmoisuutta tai ruopaise pikkulusikalla sisustaa. Jos se on liian taikinaista, pane fondant takaisin uuniin ja jatka paistamista 2 minuutin erissä, kunnes vain kakun keskikohta on valuvaa. Merkkaa ylös omille muoteillesi ja uunillesi sopiva paistoaika seuraavaa kertaa varten.
  7. Kumoa suklaafondantit ja siirrä varovasti annoslautasille.
  8. Tarjoa suklaafondantit lämpiminä kermavaahdon tai jäätelön ja vadelmien kera.
10 kommenttia