Maku

Suklaa-pähkinätahna

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Kotitekoinen nutella eli suklaa-pähkinätahna valmistuu helposti. Valmis tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
GL
MA
MU
VE
4.3
1
Julkaistu: 16.8.2017


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 300 ghasselpähkinöitä (kuorellisia)
  • 200 gtummaa suklaata (maidotonta)
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1/4 dlkookosöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Paahda pähkinöitä 170-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuori pähkinät hankaamalla niitä keittiöpyyhkeen välissä. Ei haittaa, jos kuorta jää vähän mukaan.

Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja surauta muutaman minuutin ajan, kunnes massa on tasaista tahnaa. Anna blenderisi levätä välissä tarvittaessa ja pyyhi samalla massaa tarvittaessa terän ulottuville.

Sulata suklaa. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä kannu jääkaappiin ja anna tahnan jäähtyä täysin.

Aja tahna vielä kuohkeaksi. Tarjoa mansikoiden tai leivän kanssa.

1 kommentti