4,2(5)
Suklaa-pähkinätahna
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kotitekoinen nutella eli suklaa-pähkinätahna valmistuu helposti. Valmis tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
16.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
300 ghasselpähkinöitä (kuorellisia)
200 gtummaa suklaata (maidotonta)
3/4 dltomusokeria
1/4 dlkookosöljyä
1/2 tlsuolaa

Paahda pähkinöitä 170-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuori pähkinät hankaamalla niitä keittiöpyyhkeen välissä. Ei haittaa, jos kuorta jää vähän mukaan.

Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja surauta muutaman minuutin ajan, kunnes massa on tasaista tahnaa. Anna blenderisi levätä välissä tarvittaessa ja pyyhi samalla massaa tarvittaessa terän ulottuville.

Sulata suklaa. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä kannu jääkaappiin ja anna tahnan jäähtyä täysin.

Aja tahna vielä kuohkeaksi. Tarjoa mansikoiden tai leivän kanssa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.