


Täydellisen viikonlopun suklaa-nougatkuppikakut – sisällä piilee nougat-yllätys!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Oi mikä herkku! Suklaisten kuppikakkujen sisällä piilee ihanan täyteläinen nougat-sydän.
Reseptin ainekset
12 kpl
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
2½ dl
hienoa sokeria
2
munaa
1 dl
maustamatonta jogurttia tai piimää
2 dl
maitoa
1 dl
öljyä tai sulaa voita
Täyte ja kuorrute
200 g
maitosuklaata
2 dl
kuohukermaa
150 g
nougat’ta (esim. Sallisen)
pinnalle nougat-lastuja ja hasselpähkinärouhetta
Suklaa-nougatkuppikakut – ohje:
- Sekoita kuorrute. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna olla viisi minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmään jähmettymään.
- Mittaa taikinan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, ettei muffineista tule sitkeitä.
- Laita 12 vuokaa muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.
- Koverra jäähtyneiden muffinien keskelle kolo omenaporalla tai veitsellä leikkaamalla. Pehmitä nougat’ta kulhossa hetki mikrossa ja lusikoi tai pursota se koloihin.
- Ota jähmettynyt kuorrute jääkaapista ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinien pinnalle. Koristele ja nauti.
Vinkki!
Voit korvata nougat-täytteen halutessasi nutellalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat