Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täydellisen viikonlopun suklaa-nougatkuppikakut – sisällä piilee nougat-yllätys!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Oi mikä herkku! Suklaisten kuppikakkujen sisällä piilee ihanan täyteläinen nougat-sydän.

Reseptin ainekset
12 kpl
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
2½ dl
hienoa sokeria
2
munaa
1 dl
maustamatonta jogurttia tai piimää
2 dl
maitoa
1 dl
öljyä tai sulaa voita
Täyte ja kuorrute
200 g
maitosuklaata
2 dl
kuohukermaa
150 g
nougat’ta (esim. Sallisen)
pinnalle nougat-lastuja ja hasselpähkinärouhetta

Suklaa-nougatkuppikakut – ohje:

  1. Sekoita kuorrute. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna olla viisi minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmään jähmettymään.
  2. Mittaa taikinan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, ettei muffineista tule sitkeitä.
  3. Laita 12 vuokaa muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.
  4. Koverra jäähtyneiden muffinien keskelle kolo omenaporalla tai veitsellä leikkaamalla. Pehmitä nougat’ta kulhossa hetki mikrossa ja lusikoi tai pursota se koloihin.
  5. Ota jähmettynyt kuorrute jääkaapista ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinien pinnalle. Koristele ja nauti.

Vinkki!

Voit korvata nougat-täytteen halutessasi nutellalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt