Suklaa-minttufondant

3 h 20 min
0
0

Suklaa-minttufondant

Suklaafondant on jälkiruokien aatelia. Salaisuus on jättää sisus valuvan pehmeäksi, jolloin suklainen laava valuu vastustamattomasti lautaselle. Suklaafondant sopii juhlien järjestäjälle, sillä sen voi valmistaa jo vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin odottamaan. Tähän tarvitset vain muutaman raaka-aineen mutta käytä vain laadukasta suklaata. Kuva: Katri Kapanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 kpl)

Taikina

  • 120 gtummaa suklaata
  • 85 gvoita (pehmeää)
  • 2 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 kplkananmunan keltuaista (huoneenlämpöistä)
  • 2/3 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 3 1/2 rklerikoisvehnäjauhoja

Täytteeksi

  • Marianne Crush -rouhetta (Fazer)

Vuokien voiteluun

  • voita
  • tomusokeria

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Taikina

Tarkista, että taikinan voi ja kanamunat ovat huoneenlämpöisiä.

Voitele metalliset annosvuoat huolellisesti voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois.

Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää kulhoon pehmeä voi ja anna sen sulaa. Sekoita suklaa-voisula tasaiseksi.

Lisää suklaa-voisulaan kananmunat yksitellen ja koko ajan lastalla sekoittaen. 

Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuais-sokerivaahto suklaa-voisulaan vähän kerrallaan ja lastalla varovasti nostellen.

Siivilöi taikinaan jauhot ja sekoita varovasti. Älä sekoita taikinaa voimakkaasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.

Täytä vuoat suklaataikinalla. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. 

Peitä vuoat muovikelmulla ja siirrä ne jääkaappiin pariksi tunniksi tai korkeintaan vuorokaudeksi.

Paistaminen

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Poista vuokien päältä muovikelmut.

Koverra taikinan keskelle pieni kuoppa ja kaada siihen hieman Marianne-rouhetta. Taputtele kovertamasi taikinapala takaisin täytteen päälle.

Nosta vuoat uunipellille. Paista leivonnaisia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Leivonnaisten tulee kypsyä reunoiltaan ja pinnaltaan mutta olla sisältä pehmeän valuvaa. Fondant on valmis, kun taikina irtoaa hieman reunoilta.

Odota hetki ja kumoa fondant vastapaistettuna lautaselle. Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit kokeilla Marianne-rouheen tilalla myös Wiener Crush -nougatrouhetta, kuivattuja silputtuja karpaloita tai ripauksen lakritsijauhettta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä