Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaa-minttufondant

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Suklaafondant on jälkiruokien aatelia. Salaisuus on jättää sisus valuvan pehmeäksi, jolloin suklainen laava valuu vastustamattomasti lautaselle. Suklaafondant sopii juhlien järjestäjälle, sillä sen voi valmistaa jo vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin odottamaan. Tähän tarvitset vain muutaman raaka-aineen mutta käytä vain laadukasta suklaata. Kuva: Katri Kapanen

28.12.2015
Reseptin ainekset
5 kpl
Taikina
120 g
tummaa suklaata
85 g
voita (pehmeää)
2 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
2 kpl
kananmunan keltuaista (huoneenlämpöistä)
2/3 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
3 1/2 rkl
erikoisvehnäjauhoja
Täytteeksi
Marianne Crush -rouhetta (Fazer)
Vuokien voiteluun
voita
tomusokeria

Taikina

Tarkista, että taikinan voi ja kanamunat ovat huoneenlämpöisiä.

Voitele metalliset annosvuoat huolellisesti voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois.

Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää kulhoon pehmeä voi ja anna sen sulaa. Sekoita suklaa-voisula tasaiseksi.

Lisää suklaa-voisulaan kananmunat yksitellen ja koko ajan lastalla sekoittaen. 

Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuais-sokerivaahto suklaa-voisulaan vähän kerrallaan ja lastalla varovasti nostellen.

Siivilöi taikinaan jauhot ja sekoita varovasti. Älä sekoita taikinaa voimakkaasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.

Täytä vuoat suklaataikinalla. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. 

Peitä vuoat muovikelmulla ja siirrä ne jääkaappiin pariksi tunniksi tai korkeintaan vuorokaudeksi.

Paistaminen

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Poista vuokien päältä muovikelmut.

Koverra taikinan keskelle pieni kuoppa ja kaada siihen hieman Marianne-rouhetta. Taputtele kovertamasi taikinapala takaisin täytteen päälle.

Nosta vuoat uunipellille. Paista leivonnaisia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Leivonnaisten tulee kypsyä reunoiltaan ja pinnaltaan mutta olla sisältä pehmeän valuvaa. Fondant on valmis, kun taikina irtoaa hieman reunoilta.

Odota hetki ja kumoa fondant vastapaistettuna lautaselle. Tarjoa heti.

Voit kokeilla Marianne-rouheen tilalla myös Wiener Crush -nougatrouhetta, kuivattuja silputtuja karpaloita tai ripauksen lakritsijauhettta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt