3,9(9)
Suklaa-manteliwhoopiet
Gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
17.10.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
Taikina
100 gtummaa suklaata
2 kplvalkuaista
2 dlsokeria
2 rklkaakaojauhetta
80 gmantelijauhetta
2 tlmantelilikööriä
Täyte
100 gvalkosuklaata
200 gtuorejuustoa (maustamaton)
2 tlvaniljasokeria
Koristeluun
1 tltomusokeria

Whoopieita varten kuumenna uuni 150 asteeseen.

Sulata suklaa, katso ohje pakkauksesta.

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon vähitellen sokeria samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Sekoita vaahtoon puuhaarukalla kevyesti nostellen sihdattu kaakaojauhe, mantelijauhe, mantelilikööri ja sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Päällystä 2 peltiä leivinpaperilla. Nostele taikinaa ruokalusikallinen kerrallaan pellille. Levitä taikinakokkareet Ø 4-5 senttin pyörylöiksi. Jätä ympärille leviämistilaa. Taikinasta tulee noin 20 kappaletta. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä pöydällä.

Säilytä leivonnaiset ilmatiiviissä kannellisessa rasiassa tai pinottuna pakastepussissa. Täytä ne vasta vähän ennen tarjoilua.

Valmista täyte. Sulata valkoinen suklaa. Vatkaa suklaa tuorejuuston joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla. Tarkista täytteen makeus ja lisää halutessasi vähän tomusokeria. Lusikoi täyte kannelliseen rasiaan ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa ennen käyttöä.

Levitä täytettä puolelle suklaa-mantelileivistä (alapinnalle) ja paina loput kakkuset niitä vasten. Siivilöi koristeeksi hiukan tomusokeria ja tarjoa esimerkiksi espressomaitokahvin kanssa.

•Jos täytettä jää, pakasta se seuraavia suklaa-mantelileipiä varten tai sivele sunnuntaiaamun paahtoleivän juhlistajaksi.

•Voit korvata liköörin manteliaromilla tai muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.