


Suklaa-mantelivuokakakku – helppo leivonnainen, jolla voi herkutella arkenakin
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Suklaa-mantelivuokakakku nostetaan suoraan paistovuokineen pöytään ja nautitaan vaniljarahka-kerman ja marjojen kanssa. Helpon kakun valmistaminen onnistuu alle tunnissa!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2
munaa
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g
suklaahippuja (esim. Oetker)
1 dl
kermaa
Lisäksi
1 dl
kuohukermaa
1 prk
vaniljarahkaa
tuoreita tai pakastemarjoja päälle
voita vuoan voiteluun
Suklaa-mantelivuokakakku valmistetaan näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne yhdessä kerman kanssa voi-sokeri-munaseokseen.
- Voitele pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm) tai uuninkestävä valurautapannu voilla. Lusikoi taikina vuokaan tai pannuun ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon. Tarjoa kakku lämpimänä vaniljaisen kerma-rahkan ja tuoreiden marjojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat