0(0)
Suklaa-mantelivuokakakku – helppo leivonnainen, jolla voi herkutella arkenakin
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Suklaa-mantelivuokakakku nostetaan suoraan paistovuokineen pöytään ja nautitaan vaniljarahka-kerman ja marjojen kanssa. Helpon kakun valmistaminen onnistuu alle tunnissa!
Julkaistu 9.12.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6–8 annosta
100 gpehmeää voita
1 dlsokeria
2munaa
2½ dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta
ripaus suolaa
100 gsuklaahippuja (esim. Oetker)
1 dlkermaa
Lisäksi
1 dlkuohukermaa
1 prkvaniljarahkaa
tuoreita tai pakastemarjoja päälle
voita vuoan voiteluun

Suklaa-mantelivuokakakku valmistetaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne yhdessä kerman kanssa voi-sokeri-munaseokseen.
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm) tai uuninkestävä valurautapannu voilla. Lusikoi taikina vuokaan tai pannuun ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon. Tarjoa kakku lämpimänä vaniljaisen kerma-rahkan ja tuoreiden marjojen kanssa.
Kommentoi »