Kotivinkki

Suklaa-mantelivuokakakku – helppo leivonnainen, jolla voi herkutella arkenakin

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Suklaa-mantelivuokakakku nostetaan suoraan paistovuokineen pöytään ja nautitaan vaniljarahka-kerman ja marjojen kanssa. Helpon kakun valmistaminen onnistuu alle tunnissa!
0
0
Julkaistu: 9.12.2019


Ainekset (6–8 annosta)

  • 100 gpehmeää voita
  • 1 dlsokeria
  • 2munaa
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 gsuklaahippuja (esim. Oetker)
  • 1 dlkermaa

Lisäksi

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 prkvaniljarahkaa
  • tuoreita tai pakastemarjoja päälle
  • voita vuoan voiteluun
Tulosta

Suklaa-mantelivuokakakku valmistetaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne yhdessä kerman kanssa voi-sokeri-munaseokseen.
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm) tai uuninkestävä valurautapannu voilla. Lusikoi taikina vuokaan tai pannuun ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon. Tarjoa kakku lämpimänä vaniljaisen kerma-rahkan ja tuoreiden marjojen kanssa.
Kommentoi »