


Kirsikkarakkautta Ranskasta
Suklaa-kirsikkapiirakka yhdistää elegantisti kaakaolla maustetun frangipanen ja itse keitetyn kirsikkamarmeladin
1 h 35 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 55 min
Suklaan ja kirsikan täydellinen liitto loistaa tässä upean makuisessa piirakassa. Tumma ja tyylikäs leivonnainen sopii etenkin aikuiseen makuun.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 dl
tomusokeria
125 g
voita
1
muna
(1–2 tl kylmää vettä)
Kirsikkamarmeladi
1 ps (1 kg)
kirsikoita (pakaste esim. Best Berry makea kirsikka)
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
(2 rkl rommia)
Frangipane-täyte
100 g
voita
2 dl
tomusokeria
2
munaa
2 ps (à 80 g)
mantelijauhetta
1 dl
kaakaojauhetta
Suklaa-kirsikkapiirakka – ohje:
- Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Jos taikina ei meinaa pysyä koossa, lisää pieni tilkka kylmää vettä.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
- Laita leivinpaperi taikinan päälle ja paperin päälle kuivia herneitä tai riisiä. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja poista paistoherneet sekä leivinpaperi. Anna jäähtyä.
- Ota 15 kirsikkaa koristelua varten ja pane ne pakastimeen. Kumoa loput jäiset kirsikat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta halutessasi rommilla. Anna jäähtyä.
- Tee frangipane-täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
- Levitä kirsikkahilloa reilu kerros (noin 2 dl) esipaistetulle pohjalle. Levitä frangipane-täyte päälle ja painele pinnalle koristeeksi jätetyt kirsikat.
- Paista piirakkaa vielä 40 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki!
Yli jäänyt marmeladi maistuu jäätelön, puuron tai jogurtin kanssa. Voit korvata itse keitetyn marmeladin halutessasi yhdellä purkillisella (280 g) rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat