Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kirsikkarakkautta Ranskasta

Suklaa-kirsikkapiirakka yhdistää elegantisti kaakaolla maustetun frangipanen ja itse keitetyn kirsikkamarmeladin

1 h 35 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 55 min

Suklaan ja kirsikan täydellinen liitto loistaa tässä upean makuisessa piirakassa. Tumma ja tyylikäs leivonnainen sopii etenkin aikuiseen makuun.

28.9.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 dl
tomusokeria
125 g
voita
1
muna
(1–2 tl kylmää vettä)
Kirsikkamarmeladi
1 ps (1 kg)
kirsikoita (pakaste esim. Best Berry makea kirsikka)
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
(2 rkl rommia)
Frangipane-täyte
100 g
voita
2 dl
tomusokeria
2
munaa
2 ps (à 80 g)
mantelijauhetta
1 dl
kaakaojauhetta

Suklaa-kirsikkapiirakka – ohje:

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Jos taikina ei meinaa pysyä koossa, lisää pieni tilkka kylmää vettä.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
  3. Laita leivinpaperi taikinan päälle ja paperin päälle kuivia herneitä tai riisiä. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja poista paistoherneet sekä leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  4. Ota 15 kirsikkaa koristelua varten ja pane ne pakastimeen. Kumoa loput jäiset kirsikat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta halutessasi rommilla. Anna jäähtyä.
  5. Tee frangipane-täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
  6. Levitä kirsikkahilloa reilu kerros (noin 2 dl) esipaistetulle pohjalle. Levitä frangipane-täyte päälle ja painele pinnalle koristeeksi jätetyt kirsikat.
  7. Paista piirakkaa vielä 40 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki!

Yli jäänyt marmeladi maistuu jäätelön, puuron tai jogurtin kanssa. Voit korvata itse keitetyn marmeladin halutessasi yhdellä purkillisella (280 g) rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt