Maku

Stollen-pitko

2 h 25 min
0
0

Stollen on perinteinen saksalainen joulupulla vailla vertaa. Keski-eurooppalaisilla joulutoreilla sen tunnistaa nimellä Weihnachtsstollen tai Christstollen. Hiivalla kohotettu leivonnainen on kyllästetty runsaalla määrällä kuivattuja hedelmiä ja marsipaania tai mantelimassaa. Usein hedelmät liotetaan tilkassa alkoholia. Tässä ohjeessa on myös sahramia ja tummaa rommia. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (40 viipaletta)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 dltäysmaitoa
  • 0,5 gsahramia ( + 2 rkl kuumaa vettä)
  • 50 gtuorehiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa (jauhettua)
  • 1 rklluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 16-16 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 400 gmantelimassaa

Hedelmäseos

  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja (silputtuina)
  • 1 dlhillottua appelsiininkuorta (n. 65 g)
  • 1 dltummaa rommia

Voiteluun ja päälle

  • 1 kplmuna
  • tomusokeria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 45 min
MITÄ PIDIT?
0