


Kulhollinen makua
Srilankalainen perunacurry lämmittää ja täyttää varmasti – yhdistä kardemumma, kaneli, currynlehdet ja perunat ihanaksi curryksi
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Srilankalainen perunacurry sopii lusikoitavaksi sellaisenaan tai tarjottavaksi riisin kera. Vihreitä kardemumman siemeniä ja currynlehtiä saa intialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kiinteitä perunoita
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2–3
vihreää chiliä
4 rkl
rypsiöljyä
2–3
currynlehteä
1
kanelitanko
2
kokonaista vihreää kardemummaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
(mustia) sinapinsiemeniä
1 tl
suolaa
1 tlk (250 ml)
kookosmaitoa
noin 1 dl
vettä
Srilankalainen perunacurry – ohje:
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja leikkaa perunat reiluiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna tai viipaloi sipulit ja valkosipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta ja hienonna chilit.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää currynlehdet, kanelitanko ja kardemummansiemenet. Paista keskilämmöllä parin minuutin ajan käännellen. Lisää sipulit, valkosipulit, chilit ja kurkuma ja paista toiset pari minuuttia käännellen.
- Kun sipulit ovat ruskistuneet, lisää perunat ja sinapin siemenet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää kookosmaito, vesi ja suola ja hauduta vielä vartti.
- Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat