


Spelttihelmisalaatti
4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h 0 min
Reseptin ainekset
80 annosta
1600 g
speltinjyviä (Birkkalan spelttihelmiä)
20 dl
vettä
6 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
kokonaista valkosipulia (kuorittuna ja viipaloituna)
2700 g
kasvissekoitusta (pakaste) (Grillatut kasvikset)
800 g
maissia (pakaste)
4 dl
oliiveja (silputtuna)
4 dl
tuoretta minttua (silputtuna)
2 dl
tuoretta oreganoa (silputtuna)
Kastike
2 dl
omenatäysmehua
1 1/2 dl
oliiviöljyä
1 dl
omenaviinietikkaa
4 tl
suolaa
2 tl
sokeria
2 tl
mustapippuria
Keitä spelttihelmiä valkosipulilla maustetussa kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja speltti tuntuu maistettaessa napakan kypsältä. Kumoa speltti isoon kulhoon tai ämpäriin. Lisää joukkoon jäiset kasvikset. Kääntele joukkoon oliivit ja yrtit. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele se salaattiin. Peitä spelttihelmisalaatti ja siirrä viileään maustumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. •Oikopolku: Käytä kastikkeena valmista, kirkasta lempikastikettasi.
Grillattujen vihannesten pakastepussi sisältää keltaista ja punaista paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja sipulia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat