Maku

Spelttihelmisalaatti

4 h 35 min
3.6
0

Spelttihelmisalaatti

KA
LA
MA
MU
0
3.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 annosta)

  • 1600 gspeltinjyviä (Birkkalan spelttihelmiä)
  • 20 dlvettä
  • 6 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kplkokonaista valkosipulia (kuorittuna ja viipaloituna)
  • 2700 gkasvissekoitusta (pakaste) (Grillatut kasvikset)
  • 800 gmaissia (pakaste)
  • 4 dloliiveja (silputtuna)
  • 4 dltuoretta minttua (silputtuna)
  • 2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)

Kastike

  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dlomenaviinietikkaa
  • 4 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 2 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN4 h

Keitä spelttihelmiä valkosipulilla maustetussa kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja speltti tuntuu maistettaessa napakan kypsältä.
Kumoa speltti isoon kulhoon tai ämpäriin.
Lisää joukkoon jäiset kasvikset. Kääntele joukkoon oliivit ja yrtit.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele se salaattiin.
Peitä spelttihelmisalaatti ja siirrä viileään maustumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
•Oikopolku: Käytä kastikkeena valmista, kirkasta lempikastikettasi.

Vinkki!

Grillattujen vihannesten pakastepussi sisältää keltaista ja punaista paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja sipulia.
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä