Maku

Spagettikurpitsa Carbonara

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Herkullinen carbonara valmistuu spagettikurpitsasta!
4.1
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplspagettikurpitsa (noin 1,6kg)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 170 gpekonia
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • 1 dlmozzarella raastetta
  • 1½ dlruokakermaa
  • 2 rkltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Tulosta

Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista spagettikurpitsan puolikkaista siemenet. Laita spagettikurpitsan puolikkaat uunivuokaan ja ripottele pinalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda spagettikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsä. Anna spagettikurpitsan jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pannulle sipuli kuutiot ja paista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Riivi haarukoilla spagettikurpitsa “spagetiksi” ja laita kulhoon. Lisää kulhoon juustoraasteet, pekoni-sipuliseos, ruokakerma ja hienonnettu persilija. Sekoita hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä spagettikurpitsojen kuoret täytellä. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paita uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Kommentoi »