Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Spagettikurpitsacarbonara

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min

Herkullinen carbonara valmistuu spagettikurpitsasta!

Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
spagettikurpitsa (noin 1,6 kg)
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
170 g
pekonia
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
parmesaania raastettuna
1 dl
mozzarellaraastetta
1½ dl
ruokakermaa
2 rkl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista spagettikurpitsan puolikkaista siemenet. Laita spagettikurpitsan puolikkaat uunivuokaan ja ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda spagettikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsä. Anna spagettikurpitsan jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pannulle sipuli kuutiot ja paista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Riivi haarukoilla spagettikurpitsa “spagetiksi” ja laita kulhoon. Lisää kulhoon juustoraasteet, pekoni-sipuliseos, ruokakerma ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä spagettikurpitsojen kuoret täytellä. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paita uunissa 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Katso myös suosittu perinteisen pasta carbonaran ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt