Sorsastajan leipä

20 min
4
1

Sorsastajan leipä

MU
1
4
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 100 gsisäelimiä (sorsan sydän, maksa ja kivipiira pieninä paloina)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 kplsalottisipulia
  • 1/2 dlpunaviiniä
  • 25 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1/2 rklpihlajanmarjahyytelöä
  • 2 rklsmetanaa
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • 1 kplruisleipäviipaletta
  • 1 dljääsalaattia ruukussa
  • 50 gkirsikkatomaattia
  • 25 gsuolakurkkua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Ruskista sisälmykset pannulla voissa ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti miedolla lämmöllä ja lisää silppu sisälmysten joukkoon.

Kaada viini pannuun, lisää homejuusto sekä hyytelö ja keitä kokoon niin, että neste vähenee puoleen. Lisää smetana ja anna hautua paksuksi kastikkeeksi.
Voitele ruisleipä, aseta päälle muutama salaatinlehti ja lusikoi sisälmysmuhennosta leivän päälle. Koristele sorsastajan leipä halutessasi hyytelönokareella. Tarjoa lisäkkeenä kirsikkatomaatteja ja pieniä suolakurkkuja.

Sorsastajan leipä maistuu parhaalta metsästyskämpällä päivän jahdin jälkeen kylmän oluen kera nautittuna.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä