Reseptin ainekset
1 annosta
100 g
sisäelimiä (sorsan sydän, maksa ja kivipiira pieninä paloina)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
salottisipulia
1/2 dl
punaviiniä
25 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
1/2 rkl
pihlajanmarjahyytelöä
2 rkl
smetanaa
1 rkl
voita
Lisäksi
1 kpl
ruisleipäviipaletta
1 dl
jääsalaattia ruukussa
50 g
kirsikkatomaattia
25 g
suolakurkkua
Ruskista sisälmykset pannulla voissa ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti miedolla lämmöllä ja lisää silppu sisälmysten joukkoon.
Kaada viini pannuun, lisää homejuusto sekä hyytelö ja keitä kokoon niin, että neste vähenee puoleen. Lisää smetana ja anna hautua paksuksi kastikkeeksi. Voitele ruisleipä, aseta päälle muutama salaatinlehti ja lusikoi sisälmysmuhennosta leivän päälle. Koristele sorsastajan leipä halutessasi hyytelönokareella. Tarjoa lisäkkeenä kirsikkatomaatteja ja pieniä suolakurkkuja.
Sorsastajan leipä maistuu parhaalta metsästyskämpällä päivän jahdin jälkeen kylmän oluen kera nautittuna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
