4(1)
Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys
5 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 4 h
Supersuloiset halinallepiparit hurmaavat niin pienet kuin isotkin piparien ystävät ! Raaskiiko näitä edes syödä?
14.12.2017
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
Noin 50 kappaletta
Taikina
150 gvoita
1 ½ dlsokeria
1 ½ dlvaaleaa siirappia
1 dlkuohukermaa
noin 7 dlvehnäjauhoja
2 tljauhettua inkivääriä
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
Koristeeksi
kuorittuja manteleita
  1. Sulata pinnoitetussa kattilassa voi. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
  2. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 4–24 tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) levyksi ja ota siitä nallemuotilla kuvioita. Nosta nallepiparit lastan avulla leivinpaperille, uunipellille.
  4. Aseta jokaisen nallepiparin syliin manteli ja taita nallen tassut mantelin päälle. Paina taikina kiinni manteliin, jotta nallepiparin ”halaus” kestää paistamisen aikana.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes nallepiparit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Jos et löydä nallemuottia, voit käyttää piparkakku-ukkoa tai -akkaa ja laittaa niille mantelin syliin. Taikinan voi hyvin pakastaa vaikka 2–3 viikkoa ennen leivontaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.