


Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Supersuloiset halinallepiparit hurmaavat niin pienet kuin isotkin piparien ystävät ! Raaskiiko näitä edes syödä?
Reseptin ainekset
Noin 50 kappaletta
Taikina
150 g
voita
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vaaleaa siirappia
1 dl
kuohukermaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
2 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
kuorittuja manteleita
- Sulata pinnoitetussa kattilassa voi. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
- Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 4–24 tunniksi.
- Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) levyksi ja ota siitä nallemuotilla kuvioita. Nosta nallepiparit lastan avulla leivinpaperille, uunipellille.
- Aseta jokaisen nallepiparin syliin manteli ja taita nallen tassut mantelin päälle. Paina taikina kiinni manteliin, jotta nallepiparin ”halaus” kestää paistamisen aikana.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes nallepiparit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
Jos et löydä nallemuottia, voit käyttää piparkakku-ukkoa tai -akkaa ja laittaa niille mantelin syliin. Taikinan voi hyvin pakastaa vaikka 2–3 viikkoa ennen leivontaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat