Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys

5 h
4
0

Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys

Supersuloiset halinallepiparit hurmaavat niin pienet kuin isotkin piparien ystävät ! Raaskiiko näitä edes syödä?
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (Noin 50 kappaletta)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlvaaleaa siirappia
  • 1 dlkuohukermaa
  • noin 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeeksi

  • kuorittuja manteleita

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h

1. Sulata pinnoitetussa kattilassa voi. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 4–24 tunniksi.

3. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) levyksi ja ota siitä nallemuotilla kuvioita. Nosta nallepiparit lastan avulla leivinpaperille, uunipellille.

4. Aseta jokaisen nallepiparin syliin manteli ja taita nallen tassut mantelin päälle. Paina taikina kiinni manteliin, jotta nallepiparin ”halaus” kestää paistamisen aikana.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes nallepiparit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Vinkki!

Jos et löydä nallemuottia, voit käyttää piparkakku-ukkoa tai -akkaa ja laittaa niille mantelin syliin. Taikinan voi hyvin pakastaa vaikka 2–3 viikkoa ennen leivontaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä