Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys
5 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
4 h Supersuloiset halinallepiparit hurmaavat niin pienet kuin isotkin piparien ystävät ! Raaskiiko näitä edes syödä?
4
Kuvat
Julkaistu 14.12.2017

Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys
Reseptin ainekset (Noin 50 kappaletta)
Taikina
- 150 gvoita
- 1 ½ dlsokeria
- 1 ½ dlvaaleaa siirappia
- 1 dlkuohukermaa
- noin 7 dlvehnäjauhoja
- 2 tljauhettua inkivääriä
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Koristeeksi
- kuorittuja manteleita
- Sulata pinnoitetussa kattilassa voi. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
- Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 4–24 tunniksi.
- Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) levyksi ja ota siitä nallemuotilla kuvioita. Nosta nallepiparit lastan avulla leivinpaperille, uunipellille.
- Aseta jokaisen nallepiparin syliin manteli ja taita nallen tassut mantelin päälle. Paina taikina kiinni manteliin, jotta nallepiparin ”halaus” kestää paistamisen aikana.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes nallepiparit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
Jos et löydä nallemuottia, voit käyttää piparkakku-ukkoa tai -akkaa ja laittaa niille mantelin syliin. Taikinan voi hyvin pakastaa vaikka 2–3 viikkoa ennen leivontaa.

Piparkakkutalo – täydelliset ohjeet taikinasta kaavoihin ja kuorrutteisiin

Joulupiparitaikina taipuu moneen makuun – 4 herkullista vaihtoehtoa
Kotivinkki

Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta

Joulukuusen piparit
Kotivinkki

Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa

Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla
Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Pipari rocky road
Maku