Maku

Soijarouhelasagne

1 h 5 min
4.2
1

Soijarouhelasagne

MU
KA
1
4.2
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 12 kpltäysjyvälasagnelevyjä

Soijarouhekastike

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlsoijarouhetta (tummaa)
  • 3 dlkasvislientä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa

Juustokastike

  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 dlvehnäjauhoja (karkeita)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 150 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää soijarouhe, kasvisliemi, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia.

Valmista juustokastike. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Kaada joukkoon maito pienissä erissä samalla vatkaten. Kuumenna sekoittaen samalla pohjaa myöten, kunnes kastike kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta ja lisää 2/3 juustoraasteesta. Nosta liedeltä.

Kaada voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros juustokastiketta. Lisää 3 lasagnelevyä, soijarouhekastiketta ja juustokastiketta. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Ripottele soijarouhelasagnen pinnalle loppu juusto. Paista soijarouhelasagnea 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä