Maku

Snickers-pavlova

4 h 20 min
4.3
0

Snickers-pavlova

Makeaa mahan täydeltä! Snickers-suklaapatukoilla koristeltu pavlovakakku on rouskuva päältä ja pehmeä sisältä. Kinuskikastike, sulatettu suklaa ja suolapähkinät - tähän kakkuun ei voi kun hullaantua!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplkananmunan valkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlmaissitärkkelystä
  • 1 tlomenaviinetikkaa

Koristeluun

  • 1 kplsnickers-suklaapatukka
  • kinuskikastiketta
  • suklaata (sulatettua)
  • suolapähkinöitä

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon hiljalleen puolet sokerista samalla kun vatkaat voimakkaasti. Vatkaa 2-3 minuuttia.

Sekoita loppuun sokeriin maissitärkkelys. Vatkaa sokeri valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista 12-15 minuuttia tai kunnes vaahto on kiiltävää ja jähmeän paksua.

Lisää joukkoon etikka ja vatkaa kunnes se sekoittuu tasaisesti massaan.

Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle 20 cm kokoiseksi ympyräksi.

Paista pavlova 100 asteissa uunissa 2 – 2 1/2 tuntia kunnes marengin pinta on rapea. Jos pinta alkaa samaan väriä, laske uunin lämpöä 85 asteeseen loppuvaiheessa. Anna marengin jäähtyä rauhassa.

Sulata suklaa. Leikkaa snickers-suklaapatukasta ohuita siivuja. Koristele pavlova suklaa- ja kinuskikastikeraidoilla. Ripottele päälle snickerspaloja ja suolapähkinöitä.

Vinkki!

Voit tehdä kinuskikastikkeen helposti itse. Keitä kattilassa 2 dl kuohukermaa ja 1 dl fariinisokeria vartin ajan kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä ja käytä kakun koristeluun!
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä