Kotivinkki

Smetanalohi uunissa

45 min
3.3
0

Smetanalohi uunissa

Uunissa kypsennetty lohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta. Tässä reseptissä kala saa seurakseen smetanaa, purjoa ja valkosipulia sekä raikasta sitruunaa ja suolaisia kapriksia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 glohifilee
  • 1 ½ tlsuolaa
  • rouhittua musta- tai valkopippuria
  • ½purjo (n. 200 g)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita tai rypsiöljyä
  • 1 prksmetanaa (120 g)
  • 2 tlsitruunan mehua
  • ripaus valkopippuria
  • (2 rkl kapriksia)
  • tuoretta tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Nypi fileestä ruodot ja mausta se suolalla sekä pippurilla.

2. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna rasva pannulla ja pehmennä siinä purjoa ja valkosipulia. Lisää smetana, sitruunan mehu, ripaus pippuria ja halutessasi kapriksia sekä tuoretta hienonnettua tilliä.

4. Lusikoi purjo-smetanaseos kalafileen päälle. Kypsennä lohi 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa smetanalohi riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä