


Smetanalohi uunissa
45 min
Uunissa kypsennetty lohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta. Tässä reseptissä kala saa seurakseen smetanaa, purjoa ja valkosipulia sekä raikasta sitruunaa ja suolaisia kapriksia.
Reseptin ainekset
6 annosta
Smetanalohi
800 g
lohifilee
1 ½ tl
suolaa
musta- tai valkopippuria (rouhittuna)
½
purjo (n. 200 g)
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 prk
smetanaa (120 g)
2 tl
sitruunan mehua
ripaus valkopippuria
2 rkl
kapriksia
tuoretta tilliä
Smetanalohi uunissa – ohje:
- Nypi fileestä ruodot ja mausta se suolalla sekä pippurilla.
- Halkaise ja pese purjo. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva pannulla ja pehmennä siinä purjoa ja valkosipulia. Lisää smetana, sitruunan mehu, ripaus pippuria ja halutessasi kapriksia sekä tuoretta hienonnettua tilliä.
- Lusikoi purjo-smetanaseos kalafileen päälle. Kypsennä lohi 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa smetanalohi riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat