Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Smetanalohi uunissa

45 min

Uunissa kypsennetty lohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta. Tässä reseptissä kala saa seurakseen smetanaa, purjoa ja valkosipulia sekä raikasta sitruunaa ja suolaisia kapriksia.

11.3.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
Smetanalohi
800 g
lohifilee
1 ½ tl
suolaa
musta- tai valkopippuria (rouhittuna)
½
purjo (n. 200 g)
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 prk
smetanaa (120 g)
2 tl
sitruunan mehua
ripaus valkopippuria
2 rkl
kapriksia
tuoretta tilliä

Smetanalohi uunissa – ohje:

  1. Nypi fileestä ruodot ja mausta se suolalla sekä pippurilla.
  2. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna rasva pannulla ja pehmennä siinä purjoa ja valkosipulia. Lisää smetana, sitruunan mehu, ripaus pippuria ja halutessasi kapriksia sekä tuoretta hienonnettua tilliä.
  4. Lusikoi purjo-smetanaseos kalafileen päälle. Kypsennä lohi 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa smetanalohi riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt