Saa syödä sormin!
Smash-dumplingit – nyt ei näperretä, vaan rapeaksi paistetut dumplingit syödään rennosti kuin tacot
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Herkulliset dumplingit valmistetaan kätevästi poimuttamatta smash-burger-tacojen tapaan. Täyte painellaan kuorien päälle, paistetaan avonaisena ja taitellaan puolikuun muotoon vasta syödessä ja dipataan rapeaan chilidippiin.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pkt (300 g)
pyöreitä dumpling-kuoria
Täyte
100 g
kaalia
3
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
inkivääriä raastettuna
400 g
broilerin jauhelihaa
1
muna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
Rapea chilidippi
3 rkl
rapeaa valkosipuli-chiliöljyä (esim. Pirkka)
½ dl
soijakastiketta
½ dl
riisiviinietikkaa
Smash-dumplingit – ohje:
- Sulata dumpling-kuoret pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
- Levitä dumpling-kuoret esimerkiksi leivinpaperin päälle työpöydälle. Jaa täyte kuorille (noin 1 rkl/kuori) ja painele tasaisesti kuoren päälle niin, että reunoilta jää hieman vajaaksi.
- Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista muutama dumpling kerrallaan. Paista ensin lihapuolta pari minuuttia. Käännä ja paista vielä 30 sekuntia, kunnes kuori saa väriä.
- Siirrä dumplingit lautaselle lihapuoli ylöspäin. Voit myös kääntää ne jo valmiiksi puolikuun muotoon.
- Tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Dumpling-kuoria saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat