Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Saa syödä sormin!

Smash-dumplingit – nyt ei näperretä, vaan rapeaksi paistetut dumplingit syödään rennosti kuin tacot

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Herkulliset dumplingit valmistetaan kätevästi poimuttamatta smash-burger-tacojen tapaan. Täyte painellaan kuorien päälle, paistetaan avonaisena ja taitellaan puolikuun muotoon vasta syödessä ja dipataan rapeaan chilidippiin.

15.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pkt (300 g)
pyöreitä dumpling-kuoria
Täyte
100 g
kaalia
3
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
inkivääriä raastettuna
400 g
broilerin jauhelihaa
1
muna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
Rapea chilidippi
3 rkl
rapeaa valkosipuli-chiliöljyä (esim. Pirkka)
½ dl
soijakastiketta
½ dl
riisiviinietikkaa

Smash-dumplingit – ohje:

  1. Sulata dumpling-kuoret pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
  5. Levitä dumpling-kuoret esimerkiksi leivinpaperin päälle työpöydälle. Jaa täyte kuorille (noin 1 rkl/kuori) ja painele tasaisesti kuoren päälle niin, että reunoilta jää hieman vajaaksi.
  6. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista muutama dumpling kerrallaan. Paista ensin lihapuolta pari minuuttia. Käännä ja paista vielä 30 sekuntia, kunnes kuori saa väriä.
  7. Siirrä dumplingit lautaselle lihapuoli ylöspäin. Voit myös kääntää ne jo valmiiksi puolikuun muotoon.
  8. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Dumpling-kuoria saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt