Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Skoonelainen omenatorttu

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Skoonelainen omenatorttu on yksi kokki ja keittiömestari Hans Välimäen lempileivonnaisista. Skoonelaisen omenatortun alkuperäinen resepti on peräisin Tukholmasta, Gässlingen ravintolasta.

Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
250 g
perunalimppuviipaletta (ei saaristolaisleipää)
150 g
voita
1/2 dl
sokeria
4 rkl
fariinisokeria
3 kpl
omenaa (kuorittuina ja pieneksi kuutioituina)
1 tl
kanelia
3 dl
omenahilloa (tai sosetta)
Lisäksi
Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Skoonelainen omenatorttu valmistuu näin:

Hienonna viipaloitu ja pienemmäksi murennettu limppu monitoimikoneessa. Voit myös raastaa tai silputa limpun veitsellä karkeaksi. (Vaihekuva 1).

Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon sokerit, omenakuutiot ja leipäraaste. Mausta seos kanelilla ja paista keskilämmöllä jatkuvasti käännellen, kunnes seos karamellisoituu ja saa kauniin ruskean värin. (Vaihekuva 2).

Annostele leipä-omenaseos ja omenahillo kerroksittain uuninkestävään vuokaan (Vaihekuva 3). Jätä leipäkerros päällimmäiseksi. 

Paista skoonelaista omenatorttua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna skoonelaisen omenatortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jolloin maut tasaantuvat. Parhaimmillaan paistos on haaleana.

Tarjoa skoonelainen omenatorttu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

  • Voit muunnella lopputulosta käyttämällä perunalimppua tai setsuuria. Tumma saaristolaislimppu on rakenteeltaan paistokseen liian tiivis ja siirappimainen.
  • Jos haluat, voit lisätä mausteeksi ripauksen inkivääriä ja kardemummaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt