Maku

Skonssit (Scones)

35 min
4.27
2

Skonssit (Scones)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos
Nopeasti valmistuvat skonssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Skonssitaikinaa voi varioida esimerkiksi juustolla tai omenalla – tai keksi oma versiosi!

Ainekset (8 kpl)

Perustaikina

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/4 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 3/4 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlsuolaa

Juustoskonssit

  • 100 gjuustoa (raasteena)

Omenaskonssit

  • 1 kplomenaa (kuutioituna)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlfariinisokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Skonssit valmistuvat näin:

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää voi ja hiero seos murusiksi. Lisää kerma tai maito, muna ja suola sekä vaihtoehtoisesti juustoraastetta tai omenakuutioita, pähkinöitä ja sokeria. Puristele taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile palat pellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista skonsseja 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskettuneita.

Tarjoa skonssit heti voin ja marmeladin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.27