


Teehetken herkku
Skonssit eli scones
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Skonssit, scones, eli englantilaiset teeleivät valmistuvat nopeasti. Skonssitaikinaa voi varioida esimerkiksi juustolla tai omenalla – tai keksi oma versiosi! Skonssit ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Reseptin ainekset
8 kpl
Perustaikina
3½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaurahiutaleita
1¼ tl
leivinjauhetta
100 g
voita
¾ dl
kevytmaitoa
1
muna
¼ tl
suolaa
Juustoskonssit
100 g
juustoa (raasteena)
Omenaskonssit
1
omena (kuutioituna)
½ dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
½ dl
fariinisokeria
Voiteluun
1
muna
Skonssit – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää voi ja hiero seos murusiksi. Lisää kerma tai maito, muna ja suola sekä vaihtoehtoisesti juustoraastetta tai omenakuutioita, pähkinöitä ja sokeria. Puristele taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile palat pellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista skonsseja 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskettuneita.
- Tarjoa skonssit heti voin ja marmeladin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat