Maku

Sitruunavuokakakku ihastuttaa! Konstailematon herkku piristää takuulla päivän

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Sitruunavuokakakku on uusi ja ihana versio rakastetusta sitruunakuivakakusta. Kauho vuoasta raikkaan makeaa kakkua vaniljajäätelön seuraksi ja ihastu ikihyviksi!
4
2
Julkaistu: 12.1.2022


Ainekset (10 annosta)

Sitruunavuokakakku

  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2munaa
  • 1–2sitruunaa
  • 1 dlmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dl (50 g)mantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dllemon curd -tahnaa

Vuoan voiteluun

  • 2 tlvoita tai margariinia

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
Tulosta

Sitruunavuokakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Pese yksi sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa. Purista sitruunoista ¾ dl mehua. Lisää sitruunankuoriraaste, -mehu ja maito taikinaan samalla sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele pyöreä tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka (vetoisuus 2½l) ja kaada taikina vuokaan. Lusikoi lemon curd -tahna taikinan pinnalle ja vedä raitoja esimerkiksi lusikalla niin, että tahna sekoittuu kevyesti taikinaan, mutta jää suurimmaksi osaksi pinnalle.
  4. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa sitruunavuokakakku jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Viimeistele kakku halutessasi entistä raikkaammaksi sitruunankuorisuikaleilla.

2 kommenttia