Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Sitruunavanukas – tarvitset vain 6 raaka-ainetta, ja pian hykerryttävä herkku on lautasellasi!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Paistettu sitruunavanukas on kaikkea, mitä keväiseltä jälkiruoalta voi toivoa. Kirpeän makea ja samettinen ihanuus maistuu täydelliseltä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
2
luomusitruunaa ( 2 rkl kuoriraastetta ja 1½ dl mehua)
25 g
voita
2½ dl
sokeria
3
munaa
2½ dl
täysmaitoa
½ dl
vehnäjauhoja
Vuoan voitelu
½ rkl
voita
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
minisitruunoita
minttua
Lisäksi
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Sitruunavanukas – ohje:
- Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa pehmeä voi, sitruunaraaste ja sokeri kulhoon. Sekoita murumaiseksi esimerkiksi lusikalla.
- Erottele keltuaiset voi-sokeriseokseen ja valkuaiset toiseen kulhoon. Vaahdota valkuaiset ensin puhtailla sähkövatkaimen vatkaimilla kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa voi-sokeriseos ja keltuaiset tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu, maito ja jauhot taikinaan.
- Kääntele valkuaisvaahto lopuksi taikinaan. Kaada vanukastaikina voideltuun uunivuokaan (noin 2 l).
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
- Ota vanukas pois uunista, kun sisus on vielä löysää. Jäähdytä kylmäksi.
- Viimeistele tomusokerilla, pikkusitruunoilla ja mintulla. Tarjoa sitruunavanukkaan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
