Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunavanukas – tarvitset vain 6 raaka-ainetta, ja pian hykerryttävä herkku on lautasellasi!

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Paistettu sitruunavanukas on kaikkea, mitä keväiseltä jälkiruoalta voi toivoa. Kirpeän makea ja samettinen ihanuus maistuu täydelliseltä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

4.4.2023
Reseptin ainekset
4–5 annosta
2
luomusitruunaa ( 2 rkl kuoriraastetta ja 1½ dl mehua)
25 g
voita
2½ dl
sokeria
3
munaa
2½ dl
täysmaitoa
½ dl
vehnäjauhoja
Vuoan voitelu
½ rkl
voita
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
minisitruunoita
minttua
Lisäksi
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Sitruunavanukas – ohje:

  1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa pehmeä voi, sitruunaraaste ja sokeri kulhoon. Sekoita murumaiseksi esimerkiksi lusikalla.
  2. Erottele keltuaiset voi-sokeriseokseen ja valkuaiset toiseen kulhoon. Vaahdota valkuaiset ensin puhtailla sähkövatkaimen vatkaimilla kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa voi-sokeriseos ja keltuaiset tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu, maito ja jauhot taikinaan.
  4. Kääntele valkuaisvaahto lopuksi taikinaan. Kaada vanukastaikina voideltuun uunivuokaan (noin 2 l).
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
  6. Ota vanukas pois uunista, kun sisus on vielä löysää. Jäähdytä kylmäksi.
  7. Viimeistele tomusokerilla, pikkusitruunoilla ja mintulla. Tarjoa sitruunavanukkaan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt