Sitruunavanukas – tarvitset vain 6 raaka-ainetta, ja pian hykerryttävä herkku on lautasellasi!
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Paistettu sitruunavanukas on kaikkea, mitä keväiseltä jälkiruoalta voi toivoa. Kirpeän makea ja samettinen ihanuus maistuu täydelliseltä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
2luomusitruunaa ( 2 rkl kuoriraastetta ja 1½ dl mehua)
25 gvoita
2½ dlsokeria
3munaa
2½ dl täysmaitoa
½ dl vehnäjauhoja
Vuoan voitelu
½ rkl voita
Viimeistely
1 rkltomusokeria
minisitruunoita
minttua
Lisäksi
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Sitruunavanukas – ohje:
Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa pehmeä voi, sitruunaraaste ja sokeri kulhoon. Sekoita murumaiseksi esimerkiksi lusikalla.
Erottele keltuaiset voi-sokeriseokseen ja valkuaiset toiseen kulhoon. Vaahdota valkuaiset ensin puhtailla sähkövatkaimen vatkaimilla kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa voi-sokeriseos ja keltuaiset tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu, maito ja jauhot taikinaan.
Kääntele valkuaisvaahto lopuksi taikinaan. Kaada vanukastaikina voideltuun uunivuokaan (noin 2 l).
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Ota vanukas pois uunista, kun sisus on vielä löysää. Jäähdytä kylmäksi.
Viimeistele tomusokerilla, pikkusitruunoilla ja mintulla. Tarjoa sitruunavanukkaan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.