Maku

Sitruunasilli – kalapöydän raikas herkku

24 h 35 min
GL
LA
MA
MU
4.75
0

Joulusillin valmistus ei voi olla tämän helpompaa. Kokeile vaikka! Sitruunasilli on kalapöydän raikkaansuolainen tarjottava.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 annosta)

Liemi

  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)

Lisäksi

  • 2 dlsitruunamehua

Purkkiin kerroksittain

  • 350 gsillifileetä (esim. BOY kevytsuolattu)
  • 1 kplsipulia (ohueksi viipaloituna)
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

24 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN24 h

Joulusillin valmistus on tällä ohjeella helppoa:

Keitä liemen aineksia kattilassa noin 10 minuutin ajan. Jäähdytä.

Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu (1 1/2–2 dl) vähitellen. Maista välillä, että liemen maku jää sopivan makeaksi.

Levitä purkkiin kerroksittain sillipaloja, sipuleita, reilusti purjoa ja tilliä. Kaada liemi päälle.

Sulje sitruunasillipurkki ja nosta se jääkaappiin tekeytymään.

Sitruunasilli on syötävää jo seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
4.75