


Sitruunasilli – kalapöydän raikas herkku
24 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 24 h 0 min
Joulusillin valmistus ei voi olla tämän helpompaa. Kokeile vaikka! Sitruunasilli on kalapöydän raikkaansuolainen tarjottava.
Reseptin ainekset
12 annosta
Liemi
2 1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
sokeria
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
1 tl
maustepippuria (kokonaisia)
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
Lisäksi
2 dl
sitruunamehua
Purkkiin kerroksittain
350 g
sillifileetä (esim. BOY kevytsuolattu)
1 kpl
sipulia (ohueksi viipaloituna)
50 g
tuoretta tilliä
Sitruunasilli – ohje:
- Keitä liemen aineksia kattilassa noin 10 minuutin ajan. Jäähdytä.
- Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu (1 1/2–2 dl) vähitellen. Maista välillä, että liemen maku jää sopivan makeaksi.
- Levitä purkkiin kerroksittain sillipaloja, sipuleita, reilusti purjoa ja tilliä. Kaada liemi päälle.
- Sulje sitruunasillipurkki ja nosta se jääkaappiin tekeytymään.
- Sitruunasilli on syötävää jo seuraavana päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
