Sitruunamuffinssit – raikkaan makeat leivonnaiset valmistuvat käden käänteessä
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minSitruunamuffinssit hurmaavat kaikki! Tee kerralla isompi satsi ja pakasta osa yllätysvieraiden varalle – jos siis jäljelle jää muffinssin muffinssia. Nämä kahvipöydän klassikkoherkut nimittäin katoavat parempiin suihin hetkessä.
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 27.4.2017

Sitruunamuffinssit – raikkaan makeat leivonnaiset valmistuvat käden käänteessä
Reseptin ainekset (12 kpl)
Sitruunamuffinssit
- 2 kplkananmunaa
- 1 dlsokeria
- 100 gvoita
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 kplsitruunankuori raastettuna
- 2 rklsitruunamehua
Sitruunamuffinssien kuorrute
- 2 dltomusokeria
- 1-2 rklsitruunamehua
Sitruunamuffinssit – ohje:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhot vaahtoon ja sekoita nostellen.
- Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mittaa joukkoon sitruunamehu.
- Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Kuorruta sitruunamuffinssit jäähtyneinä.

Sitruunakakku
Maku

Sitruuna-marenkikakku
Maku

Mustikka-sitruunakakku
Maku

Sitruuna-marenkipiirakka
Maku

Sitruunapiirakka
Maku

Sitruuna-marenkipiiras – kirpeän ja makean täydellinen liitto
Maku

Verigreippi-marenkipiirakka – ihana yhdistelmä kirpeää ja makeaa
Maku

Sitruunatorttu – raikas ja sopivasti makea herkku kahvipöytään
Kotivinkki