


Sitruunamuffinit – kermarahkassa piilee mitä mehevimpien muffinien salaisuus!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Sitruunamuffinit eivät ole koskaan maistuneet näin hyviltä! Tällä reseptillä leivot suussasulavat muffinit, joiden taikinaan lisätään muhevoittavaa kermarahkaa. Kuorruta koko komeus valkosuklaasulalla ja nauti!
Reseptin ainekset
10–12 kpl
Sitruunamuffinit
100 g
voita tai leivontamargariinia
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunanmehua
2
munaa
2 dl
sokeria
200 g
kerma- tai leivontarahkaa
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
100 g
valkosuklaata
Sitruunamuffinit valmistuvat näin:
- Sulata voi ja jäähdytä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula, rahka, kuoriraaste ja mehu munavaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinivuokiin.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Peitä paistamisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, jotta muffinit eivät tummu liikaa. Anna jäähtyä.
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valuta suklaata muffineille. Viimeistele sitruunamuffinit sitruunaviipaleilla.
Muffineihin voit käyttää myös maustettua kermarahkaa, kuten sitruuna tai vanilja, mutta vähennä silloin 2 rkl sokeria taikinasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat