Sitruunamuffinit

45 min
5
3

Sitruunamuffinit

Sitruunamuffinit saavat mehevyyttä turkkilaisestajogurtista. Muffineiden kuorrute on vastustamattoman herkullista lemon curdin vuoksi.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 3 kplmunaa
  • 12 kpltulppaani -muffinivuoka
  • 2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1 kplsitruunan mehu (luomu)
  • 75 gvoita
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata voi, nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Sekoita sitruunan mehu ja raastettu kuori joguttiin. Lisää jauhoseosta vuorotellen jogurtin kanssa muna-sokerivaahton varovaisesti sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu voi, sekoita varovaisesti. Laita tulppaani -muffinivuoat muffini peltiin. Jaa taikina tasaisesti 12 vuokaan. Paista sitruunamuffineita 200 asteessa 12-15 minuuttia. Ota muffinit pois muffinipellistä ja anna muffineiden jäähtyä.

Valmista kuorrutus vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto nokareina kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten. Lisää sokeri ja lemon curd, sekoita lastalla. Siirrä kuorrutus pursotuspussiin ja pursota kuorrutus muffinien päälle haluamallasi tavalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä