Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kohti korkeuksia

Sitruuna-marenkijuustokakku on muhkea sekä muodoltaan että maultaan – varma valinta juhlapöytään

9 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 9 h 0 min

Paistetussa sitruuna-marenkijuustokakussa on sitruunaa kuorena, mehuna ja kreeminä sekä pieninä viipaleina pinnalla. Kuohkea marenkihuntu viimeistelee kakun upeaksi.

3.12.2025
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
200 g
Biscoff-keksejä
50 g
voita
Täyte
2
(luomu)sitruunan kuori raastettuna (noin 2 rkl)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
sitruunanmehua
800 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
4
munaa (tai 3 keltuaista ja 2 munaa)
200 g
ranskankermaa
200 g
sitruunakreemiä (tai lemon curdia)
½ dl
maissitärkkelysjauhoja
Pinnalle
200 g
sitruunakreemiä (tai lemon curdia)
Italialainen marenki
3
munan valkuaista
½ dl
vettä
2½ dl
sokeria
Viimeistely
minisitruunoita
sitruunankuoriraastetta

Sitruuna-marenkijuustokakku − ohje:

  1. Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  2. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita voisula muruihin. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  3. Pese sitruunat ja raasta niiden keltainen kuori kulhoon. Lisää sokerit ja hiero sormin sekaisin, jotta kuoren maut irtoavat sokeriin. Purista sitruunoista mehut ja kaada sokerin joukkoon.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää munat, ranskankerma, sitruunakreemi tai lemon curd sekä maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kaada sitruunaseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Kytke uuni pois päältä ja anna kakun olla uunissa vielä 15 minuuttia. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkuvadille. Levitä sitruunakreemiä kakun päälle.
  7. Valmista italialainen marenki. Vaahdota valkuaiset. Keitä vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeriliemi on 121-asteista.
  8. Kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten, kunnes marenki on paksua, kiiltävää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
  9. Viimeistele kakku isolla keolla marenkia, minisitruunaviipaleilla ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki!

Voit valmistaa italialaisen marengin etukäteen. Se säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa pari päivää. Marengin voi myös pakastaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt