Sitruunamarenkijuustokakku

2 h 15 min
5
0

Sitruunamarenkijuustokakku

Sitruuna ja marenki ovat ikuinen suosikkini makuyhdistelmistä, ja helpot koristelut syntyvät paahdetusta marengista.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gBastogne-keksejä
  • 40 gvoita

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gmaustettua rahkaa (limerahkaa)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 4 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1 rklsitruunan raastettua kuorta
  • 1/2 dlsitruunan mehua
  • 4 kplliivatelehteä

Marenki

  • 2 kplkananmunan valkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 15-22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunatahna.

Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.

Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ensin napakaksi vaahdoksi, ala sitten lisätä sokeria lusikallinen kerrallaan joukkoon. Vatkaa usean minuutin ajan tai kunnes sokeri on täysin liuennut joukkoon ja marenki on kiiltävän valkoista.

Pursota kakun päälle ja paahda tohottimella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä