Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kauniisti kuoressa

Sitruunajälkiruoka kuoressa – helppo jälkkäri maistuu sitruunapiirakalta, mutta onnistuu ilman uunia!

4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min

Ihanat annosjälkiruoat ovat kuin miniversiot sitruunapiirakasta, mutta ne tarjotaan suoraan sitruunoiden kuorista.

30.1.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
6
sitruunaa
90 g
paahdettuja suolattuja manteleita
1 rkl
sokeria
1 tlk (398 g)
kondensoitua maitoa
4
keltuaista
2 dl
vispikermaa

Sitruunajälkiruoka kuoressa – ohje:

  1. Leikkaa sitruunoista hattu ja koverra sitruunat siivilään jonka alla on kulho. Painele mehu irti hedelmälihasta lusikan avulla. Tarvitset mehua 1,5 dl. Laita tyhjät sitruunat laseihin, jotta ne pysyvät pystyssä.
  2. Ota 0,5 dl manteleita sivuun. Hienonna loput mantelit ja sokeri tehosekoittimella karkeaksi muruksi. Jaa seos koverrettujen sitruunoiden pohjalle.
  3. Mittaa kattilaan sitruunanmehu, kondensoitu maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Kuumenna seosta, kunnes se alkaa paksuntua. Älä keitä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada se sitruunan puolikkaisiin. Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  4. Vaahdota kerma ja pursota sitruunoiden päälle. Hienonna loput manteleista ja koristele annokset.

Vinkki!

Voit tehdä annokset myös laseihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt