


Kauniisti kuoressa
Sitruunajälkiruoka kuoressa – helppo jälkkäri maistuu sitruunapiirakalta, mutta onnistuu ilman uunia!
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min
Ihanat annosjälkiruoat ovat kuin miniversiot sitruunapiirakasta, mutta ne tarjotaan suoraan sitruunoiden kuorista.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
sitruunaa
90 g
paahdettuja suolattuja manteleita
1 rkl
sokeria
1 tlk (398 g)
kondensoitua maitoa
4
keltuaista
2 dl
vispikermaa
Sitruunajälkiruoka kuoressa – ohje:
- Leikkaa sitruunoista hattu ja koverra sitruunat siivilään jonka alla on kulho. Painele mehu irti hedelmälihasta lusikan avulla. Tarvitset mehua 1,5 dl. Laita tyhjät sitruunat laseihin, jotta ne pysyvät pystyssä.
- Ota 0,5 dl manteleita sivuun. Hienonna loput mantelit ja sokeri tehosekoittimella karkeaksi muruksi. Jaa seos koverrettujen sitruunoiden pohjalle.
- Mittaa kattilaan sitruunanmehu, kondensoitu maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Kuumenna seosta, kunnes se alkaa paksuntua. Älä keitä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada se sitruunan puolikkaisiin. Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Vaahdota kerma ja pursota sitruunoiden päälle. Hienonna loput manteleista ja koristele annokset.
Vinkki!
Voit tehdä annokset myös laseihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat