


Sitruunaiset uunidonitsit – raikkaat rinkulat valmistuvat rivakasti ja saavat sitruunan ystävät hyrisemään onnesta
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Sitruunaiset uunidonitsit eivät vaadi uppopaistamista, joten sinä ja keittiösi säästytte vaivalta ja rasvan käryltä. Sitruunaa löytyy sekä uunidonitsien kuorrutteesta että taikinasta, jota värittävät mustikkaraidat.
Reseptin ainekset
15–20 kpl
Donitsit
50 g
voita
50 g
rypsiöljyä
2 dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1–2 tl
sitruunankuoriraastetta
2½ dl
piimää
5½ dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
ruokasoodaa
2–2½ dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
Kuorrute
5 dl
tomusokeria
1–2 tl
sitruunankuoriraastetta
½–1 dl
sitruunamehua tai maitoa
Uunidonitsit valmistetaan näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele donitsipannut.
- Mittaa isoon kulhoon voi, öljy ja sokerit. Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunan kuoriraaste ja piimä. Vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää loput ainekset mustikoita lukuun ottamatta. Sekoita nopeasti sekaisin.
- Kääntele mustikat joukkoon ja kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa donitsivuokiin täyttäen ne vähän yli puoliväliin. Paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.
- Mittaa kulhoon tomusokeri, sekoita joukkoon sitruunaraaste ja puolet mehusta. Lisää mehua tarvittaessa. Dippaa donitsit kuorrutteessa tai valuta kuorrutetta lusikalla donitsien pinnalle.
Vinkki!
Voit paistaa donitsit myös muffinivuoassa, jonka keskelle on taiteltu pala foliota.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat