Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
50 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
35 minFish & Chips Suomi-tyyliin! Paista silakkapihvit ja lohkoperunat samalla pellillä. Silakkapihveihin saadaan herkullinen rapeus polentalla.
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.2.2017

Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohkoperunat
- 7 kplperunaa
- 1 rklrypsiöljyä
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
Silakkapihvit
- 500 gsilakkafileitä
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 dlmaissisuurimoita (polentaa)
Täyte
- 50 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dltilliä (ja ruohosipulia hienonnettuna)
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1 rklsitruunamehua
Tee silakkapihvit ja lohkoperunat näin:
Pese ja lohko perunat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä lohkot leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Huuhtele silakkafileet, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa fileistä saksilla selkäevät pois. Levitä ne leivinpaperin päälle lihapuoli ylöspäin. Mausta.
Sekoita täytteen ainekset. Jaa täyte puolelle fileistä ja nosta toinen filee päälle.
Kaada maissisuurimot lautaselle. Paina pihvien molemmat puolet maissisuurimoihin.
Ota pelti uunista ja vedä perunat pellin toiseen laitaan. Nosta silakkapihvit toiselle laidalle. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes silakkapihvit ovat kypsiä.
Viimeistele tillillä.