


Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Fish & Chips Suomi-tyyliin! Paista silakkapihvit ja lohkoperunat samalla pellillä. Silakkapihveihin saadaan herkullinen rapeus polentalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohkoperunat
7 kpl
perunaa
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 tl
sitruunankuoriraastetta
Silakkapihvit
500 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
maissisuurimoita (polentaa)
Täyte
50 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tilliä (ja ruohosipulia hienonnettuna)
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
sitruunamehua
Silakkapihvit ja lohkoperunat – ohje:
- Pese ja lohko perunat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä lohkot leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
- Huuhtele silakkafileet, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa fileistä saksilla selkäevät pois. Levitä ne leivinpaperin päälle lihapuoli ylöspäin. Mausta.
- Sekoita täytteen ainekset. Jaa täyte puolelle fileistä ja nosta toinen filee päälle.
- Kaada maissisuurimot lautaselle. Paina pihvien molemmat puolet maissisuurimoihin.
- Ota pelti uunista ja vedä perunat pellin toiseen laitaan. Nosta silakkapihvit toiselle laidalle. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes silakkapihvit ovat kypsiä.
- Viimeistele tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat