Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat

50 min
5
0

Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat

GL
MU
0
5
Fish & Chips Suomi-tyyliin! Paista silakkapihvit ja lohkoperunat samalla pellillä. Silakkapihveihin saadaan herkullinen rapeus polentalla.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Lohkoperunat

  • 7 kplperunaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Silakkapihvit

  • 500 gsilakkafileitä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlmaissisuurimoita (polentaa)

Täyte

  • 50 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltilliä (ja ruohosipulia hienonnettuna)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Tee silakkapihvit ja lohkoperunat näin:

Pese ja lohko perunat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä lohkot leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.

Huuhtele silakkafileet, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa fileistä saksilla selkäevät pois. Levitä ne leivinpaperin päälle lihapuoli ylöspäin. Mausta.

Sekoita täytteen ainekset. Jaa täyte puolelle fileistä ja nosta toinen filee päälle.

Kaada maissisuurimot lautaselle. Paina pihvien molemmat puolet maissisuurimoihin.

Ota pelti uunista ja vedä perunat pellin toiseen laitaan. Nosta silakkapihvit toiselle laidalle. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes silakkapihvit ovat kypsiä.

Viimeistele tillillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä