Maku

Sitruunaiset kala-äyriäisvartaat

24 h 25 min
3
0

Sitruunaiset kala-äyriäisvartaat

GL
LA
MA
MU
0
3
Jättikatkaravuista ja kampasimpukoista kootut kalavartaat tuovat ihanaa gourmeeta grilli-iltaan. Tarjoa lisäksi nopeasti valmistuvaa savupaprikamajoneesia.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gkampasimpukoita (raaka, pakaste)
  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä (raaka, pakaste)
  • 400 glohifileetä (ruodotonta)
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rklhunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Ota kampasimpukat ja ravut sulamaan jääkaappiin valmistamista edeltävänä päivänä.

Leikkaa kala nahattomiksi kuutioiksi.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele joukkoon kaikki merenelävät ja sitruunalohkot. Anna maustua puolisen tuntia.

Pujota vartaisiin kalaa, kampasimpukoita, rapuja ja sitruunaa. Grillaa vartaat nopeasti kypsiksi.

Tarjoa vartaat savupaprikamajoneesin kanssa.

*Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä vähintään puoli tuntia ennen grillaamista, jotta ne eivät syty palamaan.

*Lisäkkeenä maistuvat myös keitetyt, lohkotut ja grillatut varhaisperunat.  

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä