Maku

Sitruunaiset kala-äyriäisvartaat

24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
24 h
Jättikatkaravuista ja kampasimpukoista kootut kalavartaat tuovat ihanaa gourmeeta grilli-iltaan. Tarjoa lisäksi nopeasti valmistuvaa savupaprikamajoneesia.
GL
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 23.6.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gkampasimpukoita (raaka, pakaste)
  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä (raaka, pakaste)
  • 400 glohifileetä (ruodotonta)
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rklhunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
Tulosta

Ota kampasimpukat ja ravut sulamaan jääkaappiin valmistamista edeltävänä päivänä.

Leikkaa kala nahattomiksi kuutioiksi.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele joukkoon kaikki merenelävät ja sitruunalohkot. Anna maustua puolisen tuntia.

Pujota vartaisiin kalaa, kampasimpukoita, rapuja ja sitruunaa. Grillaa vartaat nopeasti kypsiksi.

Tarjoa vartaat savupaprikamajoneesin kanssa.

*Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä vähintään puoli tuntia ennen grillaamista, jotta ne eivät syty palamaan.

*Lisäkkeenä maistuvat myös keitetyt, lohkotut ja grillatut varhaisperunat.  

Kommentoi »