


Sitruunaiset kala-äyriäisvartaat
24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h 0 min
Jättikatkaravuista ja kampasimpukoista kootut kalavartaat tuovat ihanaa gourmeeta grilli-iltaan. Tarjoa lisäksi nopeasti valmistuvaa savupaprikamajoneesia.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
kampasimpukoita (raaka, pakaste)
200 g
jättikatkaravunpyrstöjä (raaka, pakaste)
400 g
lohifileetä (ruodotonta)
1 kpl
sitruunaa (lohkottuna)
Marinadi
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
2 rkl
hunajaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria (rouhittuna)
- Ota kampasimpukat ja ravut sulamaan jääkaappiin valmistamista edeltävänä päivänä.
- Leikkaa kala nahattomiksi kuutioiksi.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele joukkoon kaikki merenelävät ja sitruunalohkot. Anna maustua puolisen tuntia.
- Pujota vartaisiin kalaa, kampasimpukoita, rapuja ja sitruunaa. Grillaa vartaat nopeasti kypsiksi.
- Tarjoa kala-äyriäisvartaat savupaprikamajoneesin kanssa.
Vinkit!
- Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä vähintään puoli tuntia ennen grillaamista, jotta ne eivät syty palamaan.
- Lisäkkeenä maistuvat myös keitetyt, lohkotut ja grillatut varhaisperunat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat