


Sitruunaiset broilerin koipireidet
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Raikas sitruunainen mausteseos tekee broilerin koipireidet herkullisiksi. Tsatsiki-tyylinen jogurttikastike kruunaa sitruunaiset koipireidet. Helppoa ja hyvää!
Reseptin ainekset
4 annosta
1300 g
broilerin koipi-reisiä
Mausteseos
4 tl
sitruunankuoriraastetta
20 g
persiljaa (hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 dl
rypsiöljyä
Jogurtti-kurkkukastike
200 g
ruoanvalmistusjogurttia
1/2 kpl
kurkkua (kuutioituna)
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa (juokseva)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3 tl
minttua
Sitruunaiset koipireidet – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Irrottele varovasti sormilla ja pienellä terävällä veitsellä broilerin koipireisien nahka niin, että se jää kiinni koipiluuhun.
- Pese sitruunat hyvin ja raasta kuorten keltainen osa.
- Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Levitä seos koipireisien pinnalle ja vedä nahkat takaisin mausteiden päälle.
- Pane koipireidet paistopussiin. Sulje pussi ja nosta se uunipannulle. Leikkaa yksi pussin kulma pois, että höyry pääsee siitä ulos.
- Kypsennä broilerin koipireisiä uunissa noin 50 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi.
- Tarjoa sitruunaisten broilerin koipireisien lisäkkeeksi esimerkiksi kasviksilla höystettyä couscousta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat