Sitruunaiset broilerin koipireidet

1 h 10 min
4
2

Sitruunaiset broilerin koipireidet

GL
MU
2
4
Raikas sitruunainen mausteseos tekee broilerin koipireidet herkullisiksi. Tsatsiki-tyylinen jogurttikastike kruunaa sitruunaiset koipireidet. Helppoa ja hyvää!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1300 gbroilerin koipi-reisiä

Mausteseos

  • 4 tlsitruunankuoriraastetta
  • 20 gpersiljaa (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Jogurtti-kurkkukastike

  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 1/2 kplkurkkua (kuutioituna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa (juokseva)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 tlminttua

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista sitruunaiset koipireidet näin:

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Irrottele varovasti sormilla ja pienellä terävällä veitsellä broilerin koipireisien nahka niin, että se jää kiinni koipiluuhun.

Pese sitruunat hyvin ja raasta kuorten keltainen osa.

Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Levitä seos koipireisien pinnalle ja vedä nahkat takaisin mausteiden päälle.

Pane koipireidet paistopussiin. Sulje pussi ja nosta se uunipannulle. Leikkaa yksi pussin kulma pois, että höyry pääsee siitä ulos.

Kypsennä broilerin koipireisiä uunissa noin 50 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi.

Tarjoa sitruunaisten broilerin koipireisien lisäkkeeksi esimerkiksi kasviksilla höystettyä couscousta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä