Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen perunasalaatti – suorastaan täydellinen lisuke syntyy varhaisperunoiden, sitruunakastikkeen ja yrttien yhdistelmästä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Hapokas sitruuna ja aromikkaat yrtit maustavat kesäisen varhaisperunasalaatin uusiin ulottuvuuksiin. Öljykastiketta pitää olla reippaasti, jotta salaatista tulee mehevä.

12.6.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ kg
varhaisperunoita
1
pieni punasipuli
½ dl
persiljaa hienonnettuna
½ dl
(ranskalaista) rakuunaa hienonnettuna
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
sitruunanmehua
½
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
pieniä kapriksia
2 rkl
dijonsinappia
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa

Sitruunainen perunasalaatti – ohje:

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita isossa kulhossa öljy, sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää kaprikset, sinappi, sokeri ja suola sekä sipuli ja yrtit.
  4. Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Nostele perunat kastikkeeseen.
  5. Anna salaatin maustua kylmässä vähintään tunti.

Vinkki!

Jos löydät ranskalaista rakuunaa, sekoita sitä salaattiin – maku on hienostunut ja tavallista rakuunaa aromikkaampi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt