


Sitruunainen perunasalaatti – suorastaan täydellinen lisuke syntyy varhaisperunoiden, sitruunakastikkeen ja yrttien yhdistelmästä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Hapokas sitruuna ja aromikkaat yrtit maustavat kesäisen varhaisperunasalaatin uusiin ulottuvuuksiin. Öljykastiketta pitää olla reippaasti, jotta salaatista tulee mehevä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ kg
varhaisperunoita
1
pieni punasipuli
½ dl
persiljaa hienonnettuna
½ dl
(ranskalaista) rakuunaa hienonnettuna
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
sitruunanmehua
½
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
pieniä kapriksia
2 rkl
dijonsinappia
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
Sitruunainen perunasalaatti – ohje:
- Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit.
- Sekoita isossa kulhossa öljy, sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää kaprikset, sinappi, sokeri ja suola sekä sipuli ja yrtit.
- Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Nostele perunat kastikkeeseen.
- Anna salaatin maustua kylmässä vähintään tunti.
Vinkki!
Jos löydät ranskalaista rakuunaa, sekoita sitä salaattiin – maku on hienostunut ja tavallista rakuunaa aromikkaampi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat