Sitruunainen mustikkasemifreddo
{
Aktiivinen
Passiivinen
Piristävän keltainen, sitruunainen semifreddo mustikoilla maustettuna. Ihana keväinen tarjottava.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.3.2015

Sitruunainen mustikkasemifreddo
Reseptin ainekset (8 kpl)
- 1 lvaniljajäätelöä
- 2 dlkermaa
- 2 rklvaahterasiirappia
- 2 rklluomu elintarvikeväri
- 3 dlmustikoita
- 1 kplsitruunanmehua
- 2 tlsitruunan kuorta raastettuna
- 0,5 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
Vatkataan kerma vaahdoksi. Sulatetaan jäätelöä huoneenlämmössä vain hetken. Sekoitetaan hiukan sulaneen jäätelön joukkoon kermavaahto, siirappi, sitruuna, sitruunatahna, mustikat ja karamelliväri. Tarkastetaan maku ja lisätään sokeria jos tarpeen. Vuorataan vuoka kelmulla ja kaadetaan seos vuokaan, käännetään kelmun reunat päälle ja laitetaan pakkaseen jäätymään. Otetaan semifreddo pakkasesta, annetaan hetki sulaa ja kaadetaan sitten tarjoilulautaselle. Koristellaan kermavaahdolla ja mustikoilla.