Maku

Sitruunainen mustikkasemifreddo

{
Aktiivinen
Passiivinen
Piristävän keltainen, sitruunainen semifreddo mustikoilla maustettuna. Ihana keväinen tarjottava.
0
6
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (8 kpl)

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 2 dlkermaa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 rklluomu elintarvikeväri
  • 3 dlmustikoita
  • 1 kplsitruunanmehua
  • 2 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 0,5 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
Tulosta

Vatkataan kerma vaahdoksi. Sulatetaan jäätelöä huoneenlämmössä vain hetken. Sekoitetaan hiukan sulaneen jäätelön joukkoon kermavaahto, siirappi, sitruuna, sitruunatahna, mustikat ja karamelliväri. Tarkastetaan maku ja lisätään sokeria jos tarpeen. Vuorataan vuoka kelmulla ja kaadetaan seos vuokaan, käännetään kelmun reunat päälle ja laitetaan pakkaseen jäätymään. Otetaan semifreddo pakkasesta, annetaan hetki sulaa ja kaadetaan sitten tarjoilulautaselle. Koristellaan kermavaahdolla ja mustikoilla. 

MITÄ PIDIT?
0