Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Sitruunainen äyriäis-kalakeitto sopii leivän kanssa tarjottavaksi alkuruoaksi tai tuhdimmaksi pääruoaksi, kun lisäät keiton joukkoon muutaman perunan. Viimeistele makuelämys sitruunamajoneesilla.
5
Kuvat
Julkaistu 28.2.2019

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Liemi
- 1punainen chili
- 1fenkoli
- 1porkkana
- 1pieni punasipuli
- 2 tlöljyä
- 1 lkalalientä (fondista)
- 1laakerinlehti
- ½ dlsitruunan mehua
Lisäksi
- 200 gkalafileetä (esim. nieriää, ahventa, lohta)
- 100 gkuorittuja katkarapuja (pakaste)
- 12keitettyä sinisimpukkaa (pakaste)
Sitruunamajoneesi
- ½ sitruunan kuori raastettuna (luomu)
- 1 dlmajoneesia
- ½ dlturkkilaista jogurttia
- ripaussuolaa
Sitruunainen kala-äyriäiskeitto – ohje:
- Sekoita sitruunamajoneesin ainekset keskenään ja laita majoneesi jääkaappiin maustumaan keiton valmistumisen ajaksi.
- Hienonna chili. Leikkaa fenkoli, porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kasviksia kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä lientä noin 5 minuuttia niin, että kasvikset kypsyvät mutta säilyttävät napakkuutensa.
- Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon yhdessä katkarapujen ja simpukoiden kanssa. Kuumenna keitto kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
- Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunan mehu keittoon ja tarkista suola.
- Tarjoa kuuma keitto sitruunamajoneesin kanssa.