


Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
20 min
Sitruunainen äyriäis-kalakeitto sopii leivän kanssa tarjottavaksi alkuruoaksi tai tuhdimmaksi pääruoaksi, kun lisäät keiton joukkoon muutaman perunan. Viimeistele makuelämys sitruunamajoneesilla.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Liemi
1
punainen chili
1
fenkoli
1
porkkana
1
pieni punasipuli
2 tl
öljyä
1 l
kalalientä (fondista)
1
laakerinlehti
½ dl
sitruunan mehua
Lisäksi
200 g
kalafileetä (esim. nieriää, ahventa, lohta)
100 g
kuorittuja katkarapuja (pakaste)
12
keitettyä sinisimpukkaa (pakaste)
Sitruunamajoneesi
½
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 dl
majoneesia
½ dl
turkkilaista jogurttia
ripaus
suolaa
Sitruunainen kala-äyriäiskeitto – ohje:
- Sekoita sitruunamajoneesin ainekset keskenään ja laita majoneesi jääkaappiin maustumaan keiton valmistumisen ajaksi.
- Hienonna chili. Leikkaa fenkoli, porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kasviksia kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä lientä noin 5 minuuttia niin, että kasvikset kypsyvät mutta säilyttävät napakkuutensa.
- Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon yhdessä katkarapujen ja simpukoiden kanssa. Kuumenna keitto kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
- Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunan mehu keittoon ja tarkista suola.
- Tarjoa kuuma keitto sitruunamajoneesin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat