Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan

20 min

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto sopii leivän kanssa tarjottavaksi alkuruoaksi tai tuhdimmaksi pääruoaksi, kun lisäät keiton joukkoon muutaman perunan. Viimeistele makuelämys sitruunamajoneesilla.

28.2.2019
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Liemi
1
punainen chili
1
fenkoli
1
porkkana
1
pieni punasipuli
2 tl
öljyä
1 l
kalalientä (fondista)
1
laakerinlehti
½ dl
sitruunan mehua
Lisäksi
200 g
kalafileetä (esim. nieriää, ahventa, lohta)
100 g
kuorittuja katkarapuja (pakaste)
12
keitettyä sinisimpukkaa (pakaste)
Sitruunamajoneesi
½
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 dl
majoneesia
½ dl
turkkilaista jogurttia
ripaus
suolaa

Sitruunainen kala-äyriäiskeitto – ohje:

  1. Sekoita sitruunamajoneesin ainekset keskenään ja laita majoneesi jääkaappiin maustumaan keiton valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna chili. Leikkaa fenkoli, porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kasviksia kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä lientä noin 5 minuuttia niin, että kasvikset kypsyvät mutta säilyttävät napakkuutensa.
  3. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon yhdessä katkarapujen ja simpukoiden kanssa. Kuumenna keitto kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
  4. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunan mehu keittoon ja tarkista suola.
  5. Tarjoa kuuma keitto sitruunamajoneesin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt