Kotivinkki

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Sitruunainen äyriäis-kalakeitto sopii leivän kanssa tarjottavaksi alkuruoaksi tai tuhdimmaksi pääruoaksi, kun lisäät keiton joukkoon muutaman perunan. Viimeistele makuelämys sitruunamajoneesilla.
5
0
Julkaistu 28.2.2019


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Liemi

  • 1punainen chili
  • 1fenkoli
  • 1porkkana
  • 1pieni punasipuli
  • 2 tlöljyä
  • 1 lkalalientä (fondista)
  • 1laakerinlehti
  • ½ dlsitruunan mehua

Lisäksi

  • 200 gkalafileetä (esim. nieriää, ahventa, lohta)
  • 100 gkuorittuja katkarapuja (pakaste)
  • 12keitettyä sinisimpukkaa (pakaste)

Sitruunamajoneesi

  • ½ sitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1 dlmajoneesia
  • ½ dlturkkilaista jogurttia
  • ripaussuolaa
Tulosta

Sitruunainen kala-äyriäiskeitto – ohje:

  1. Sekoita sitruunamajoneesin ainekset keskenään ja laita majoneesi jääkaappiin maustumaan keiton valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna chili. Leikkaa fenkoli, porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kasviksia kattilassa tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä lientä noin 5 minuuttia niin, että kasvikset kypsyvät mutta säilyttävät napakkuutensa.
  3. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon yhdessä katkarapujen ja simpukoiden kanssa. Kuumenna keitto kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
  4. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunan mehu keittoon ja tarkista suola.
  5. Tarjoa kuuma keitto sitruunamajoneesin kanssa.
Kommentoi »