


Kalarullat grillistä
Sitruuna-silakkavartaat – silakka kohtaa grillissä välimerellisen sitruunaöljyn
30 min
Purjolla täytetyt silakkarullat kypsyvät grillissä nopeasti. Sitruunasiivut rullien välissä estävät kaloja kuivumasta grillin kuumuudessa.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
silakkafileitä
2
sitruunaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni purjo
4 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua rakuunaa
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
¼ tl
maustepippuria
Lisäksi
varrastikkuja
Sitruuna-silakkavartaat − ohje:
- Poista silakkafileistä ruodot. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta yhden sitruunan kuori raastimen pienellä terällä. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhtele hyvin. Kuivaa ja leikkaa purjo muutaman sentin paloiksi.
- Sekoita öljyn joukkoon sitruunan kuoriraaste valkosipulit, rakuuna, suola ja pippurit.
- Levitä fileet selkäpuoli alaspäin leikkuulaudalle. Voitele fileet mausteöljyllä. Laita purjopalat kalojen päälle ja kääri fileet rullalle. Laita kalarullat ja sitruunasiivut varrastikkuihin, voitele mausteöljyä pintaan.
- Grillaa kalarullavartaita keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele vartaita useamman kerran grillauksen aikana
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat