Maku

Sitruuna-marenkipiiras

2 h 45 min
4.1
1

Sitruuna-marenkipiiras

Sitruuna-marenkipiiraan eli lemon merengue pien kirpeänmakea täyte ja hieman paahtunut marenkipäällys ovat vastustamaton yhdistelmä!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rkltomusokeria

Täyte

  • 3 kplsitruunaa
  • 2 kplappelsiinia
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 2 dlsokeria
  • 100 gvoita
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 kplmunaa

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Kuutio kylmä voi. Sekoita voikuutiot, jauhot ja muna monitoimikoneessa leikkuuterällä tasaiseksi muruksi. Poista terä ja muotoile taikina käsin palloksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin viilentymään ainakin tunniksi tai yön yli.

Pistele piirakkapohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä.

Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista sitruunoista ja appelsiineista mehu. Laimenna appelsiinimehu vedellä niin, että mehua on 3 dl.

Sekoita kattilassa kuoriraaste, 1 3/4 dl sitruunamehua, laimennettu appelsiinimehu, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa. Siirrä kattila sivuun.

Sekoita kiisseliin voi pieninä kuutioina. Odota, kunnes voi on sulanut ja lisää sitten keltuaiset ja muna.

Nosta kattila takaisin liedelle ja lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutama minuutti, kunnes kiisseli hieman sakenee ja lähes kiehuu.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä.

Kaada sitruunakiisseli pohjan päälle ja levitä marenki täytteen päälle. Paista sitruuna-marenkipiirasta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki saa pintaansa hieman väriä.

Tarjoa jäähtynyt sitruuna-marenkipiiras teen kanssa tai jälkiruokana.

Vinkki!

Voit paistaa piiraspohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi tai pakastaa pohjan raakana ja paistaa samana päivänä, kun teet täytteen.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä