Maku

Sitruskompotti

25 min
0
0

Sitruskompotti

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplappelsiinia
  • 1 kplverigreippiä
  • 3 rklsokeria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Pese sitrukset huolellisesti. Kuori hedelmät ja poista kuoren valkoinen osa tarkasti. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta niitä vesitilkassa muutama minuutti ja jäähdytä nopeasti.

Leikkaa appelsiineista ja verigreipistä terävällä veitsellä kalvottomia lohkoja (2–4 appelsiininlohkoa ja 2 verigreipin lohkoa ruokailijaa kohden) ja siirrä ne syrjään. Purista lopuista hedelmistä mehua vähintään 2 1/2 dl.

Sulata 2 rkl sokeria kattilassa ja lisää puristettu hedelmämehu. Kiehauta ja lisää varovasti hedelmänlohkot. Nosta kattila tulelta ja pidä keitosta lämpimänä.

Kuumenna 1 rkl sokeria paistinpannulla ja paista kuoriviipaleita hetki sulaneessa sokerissa.

Tarjoa sitruskompottia riistaruokien esimerkiksi sorsanrintojen kera ja käytä sokeriset kuorisuikaleet koristeena.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä