


Sitruskompotti
Pese sitrukset huolellisesti. Kuori hedelmät ja poista kuoren valkoinen osa tarkasti. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta niitä vesitilkassa muutama minuutti ja jäähdytä nopeasti.
Leikkaa appelsiineista ja verigreipistä terävällä veitsellä kalvottomia lohkoja (2–4 appelsiininlohkoa ja 2 verigreipin lohkoa ruokailijaa kohden) ja siirrä ne syrjään. Purista lopuista hedelmistä mehua vähintään 2 1/2 dl.
Sulata 2 rkl sokeria kattilassa ja lisää puristettu hedelmämehu. Kiehauta ja lisää varovasti hedelmänlohkot. Nosta kattila tulelta ja pidä keitosta lämpimänä.
Kuumenna 1 rkl sokeria paistinpannulla ja paista kuoriviipaleita hetki sulaneessa sokerissa.
Tarjoa sitruskompottia riistaruokien esimerkiksi sorsanrintojen kera ja käytä sokeriset kuorisuikaleet koristeena.