


Sitrus-sumakkilohi – kirpeiden makujen kerrostaminen vie uunilohen uudelle tasolle
40 min
Sumakki, sitrushedelmät ja yrtit tuovat raikkaan säväyksen tutulle uunilohelle. Voit yhdistellä eri sitruksia ja hyödyntää yksittäiset, hieman rupsahtaneetkin hedelmät.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (1 kg)
kirjolohifilee
1 tl
suolaa
2 tl
sumakkia
½ tl
mustapippuria
1
veriappelsiini
1
klementiini
1
sitruuna
1
lime
2 dl
kumkvatteja
1
pieni punasipuli
1
kokonainen valkosipuli
3 rkl
oliiviöljyä
pari
timjaminoksaa
½ rku
oreganoa
Lisäksi
1 (400 g)
parsakaali
Sitrus-sumakkilohi – ohje:
- Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla. Laita filee pellille leivinpaperin päälle tai isoon uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja sumakkia.
- Pese ja kuivaa sitrushedelmät. Leikkaa veriappelsiini, klementiini, sitruuna ja lime ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kumkvatit.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa valkosipulista hattu pois niin, että kynnet tulevat näkyviin.
- Laita sitrusviipaleet ja kumkvatin puolikkaat kalan päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele yrttejä.
- Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Huuhtele ja leikkaa parsakaali paloiksi kalan paistuessa.
- Ota pelti uunista, lisää parsakaalit kalan ympärille ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
Vinkit!
- Vaihtele sitrushedelmiä saatavuuden mukaan.
- Katso myös suosituin uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat