Maku

Sipulihilloke

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
3
1


 

Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 annosta)

  • 5 dlsipulia (pieniä)
  • 7 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 2 dlkahvijuomaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Ohjeesta valmistuu 2 pientä purkkia hilloketta.

Kuori ja lohko sipulit ja halkaise valkosipulinkynnet. Sulata sokerit pannulla ja karamellisoi siinä sipuleita hetki.

Suhauta sekaan etikka, kahvi ja mausta seos. Anna sipulien pehmitä hieman ja nostele ne purkkeihin.

Kiehuta lientä edelleen noin 5 minuuttia. Kaada siirappimaiseksi muuttunut liemi kuumana sipuleiden päälle ja jäähdytä purkit.

•Sipulihillokkeen voit tarjota heti, mutta ne säilyvät jääkaapissa noin kuukauden ajan.

MITÄ PIDIT?
3