Sipuli-luumupiirakka

1 h 50 min
5
0

Sipuli-luumupiirakka

Etsinnässä uudenlainen sipulipiirakka? Tässä se on: sipuli ja makeat, tuoreet luumut ovat fantastinen makupari, joka toimii täydellisesti suolaisessa piirakassa. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 3 1/2 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 1/2 dlturkkilaista jogurttia

Täyte

  • 500 gsalottisipulia (tai keltasipulia)
  • 2 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 400 gluumuja
  • 1/2 dlhunajaa (juoksevaa)
  • 1-2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (goudaa, raastettuna)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Aloita sipuli-luumupiirakka valmistamalla pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon voi murumaiseksi seokseksi. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai lohkoiksi.

Kuullota sipulirenkaat pannulla läpikuultaviksi, voi-öljyseoksessa.

Huuhtele luumut, poista kivet ja kuutioi ne. Lisää luumukuutiot pannulle. Kuullota hetki ja lisää hunaja.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes sipulit ja luumut pehmenevät. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä taikinalle sipuli-luumutäyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat. Kaada seos sipulitäytteelle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Anna sipulipiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit myös valmistaa sen edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä