Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sipuli-luumupiirakka

1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min

Etsinnässä uudenlainen sipulipiirakka? Tässä se on: sipuli ja makeat, tuoreet luumut ovat fantastinen makupari, joka toimii täydellisesti suolaisessa piirakassa. 

24.10.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
3 1/2 dl
spelttijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
150 g
voita
1/2 dl
turkkilaista jogurttia
Täyte
500 g
salottisipulia (tai keltasipulia)
2 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
luumuja
1/2 dl
hunajaa (juoksevaa)
1-2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
2 dl
kuohukermaa
2 kpl
munaa
150 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (goudaa, raastettuna)

Aloita sipuli-luumupiirakka valmistamalla pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon voi murumaiseksi seokseksi. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai lohkoiksi.

Kuullota sipulirenkaat pannulla läpikuultaviksi, voi-öljyseoksessa.

Huuhtele luumut, poista kivet ja kuutioi ne. Lisää luumukuutiot pannulle. Kuullota hetki ja lisää hunaja.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes sipulit ja luumut pehmenevät. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä taikinalle sipuli-luumutäyte. Sekoita kulhossa kerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos sipulitäytteelle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Anna sipulipiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit myös valmistaa sen edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt