Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sinivalkoinen kakku – Kinuskikissan mustikkainen unelmaherkku sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlapöytään

1 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 50 min

Sinivalkoinen kakku juhlistaa itsenäisyyspäivää teemaan sopivalla tavalla. Kinuskikissan loihtima kakku yllättää: sinivalkoisen pinnan alta paljastuu amerikkalaisen red velvet -kakun sininen versio, jota marjat maustavat.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
3.12.2019
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
200 g
mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3
munaa
3 dl
sokeria
1 dl
rypsiöljyä
100 g
kermaviiliä
sinistä pastaväriä
Kostutus
2½ dl
maitoa
Kreemi
600 g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
275 g
voita
2¾ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljauutetta
Täytteeseen
550 g
pensasmustikoita tai marja-aronian marjoja
Kuorrute
50 g
sinisiä deco melts -nappeja
1 tl
rypsiöljyä
Koristeet
marenkeja ja makeisia
suklaakuulia ja koristerakeita
täytteen marjoja
kuusenoksia
puolukan- ja mustikanvarpuja

Sinivalkoinen kakku leivotaan näin:

  1. Sulata pakastemustikat ja soseuta sauvasekoittimella (älä valuta). Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja sitten vuorotellen jauhoseosta, mustikkasosetta, öljyä ja kermaviiliä. Värjää pastavärillä. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen, niin saat sen painumaan tasaisemmaksi.
  2. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmenevät huoneenlämpöisiksi. Yhdistä vatkaimella sekoittaen. Lisää tomusokeria desi kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Anna kreemin jähmettyä tarvittaessa hetki viileässä. Varo kuitenkin jähmettämästä sitä liikaa, jotta saat levitettyä pinnan tasaiseksi.
  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle noin kolmasosa kreemistä ja puolet marjoista. Laita seuraava pohja päälle, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita viimeinen pohjalevy kanneksi. Kostuta. Levitä loput kreemistä kakun pinnalle. Tasoittaminen helpottuu, kun teet kuorruttamisen kahdessa osassa käyttämällä kakkua välillä pikaisesti pakastimessa. Nosta lopuksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy ennen reunakoristelua.
  4. Mittaa meltsit ja öljy lautaselle ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (noin 180 W) tai kuumassa vesihauteessa, kunnes meltsit ovat sulaneet. Sekoita huolellisesti. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla noroina reunaa pitkin. Osa valumista voi jäädä lyhyemmiksi ja osa ulottua kakkulautaselle saakka. Peitä kuorrutteen raja koristeilla.

Vinkki!

Saat joulukakun vaihtamalla mustikat puolukoiksi ja pastavärit punaiseksi. Mausta kreemi piparminttuaromilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt