


SINAPPIKUOREN ALLA
Yllätys kuoren alla – yrteillä ja sinapilla silattu siika sopii joulupöytään
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Aattoaterialla tarjotaan pääruoaksi kokojyväsinapilla maustettua siikaa, joka viimeistellään vielä pienillä kapriksilla ja yrteillä.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 (800 g)
nahallista siikafileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
2 rkl
kokojyväsinappia
½ rku
(lehti)persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
½ rku
(lehti)persiljaa hienonnettuna
1 prk (90 g)
pieniä kapriksia
Sinappisiika – ohje:
- Pyyhi siikafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista mahdolliset ruodot halutessasi. Nosta fileet uunivuokaan. Ripottele suola ja pippuri fileille.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita oliiviöljy, sitruunanmehu, sinappi, lehtipersilja ja valkosipulit. Levitä seos fileille.
- Nosta vuoka uuniin ja paista fileitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Viimeistele siikafileet tuoreella persiljalla ja valutetuilla kapriksilla.
Vinkki!
Voit tarjota sinappisiian lisukkeena myös pikkelöityjä suppilovahveroita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat