


Silkkinen riisivanukas
Riisivanukas on ihanan täyteläinen jälkiruoka. Koristele vanukas tyrnimarjoilla ja muutamalla raidalla kinuskikastiketta!
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
risottoriisiä (esim. Arborio)
1 l
maitoa
1 ½ dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
vaniljatanko
2
kananmunan keltuaista
1 ½ dl
kuohukermaa
Tarjoiluun
tyrniä
kinuskikastiketta
kanelia
Riisivanukas – ohje:
- Sekoita riisi, maito, kaneli, suola ja sokeri isossa kattilassa. Tee viilto vaniljatankoon ja lisää se seokseen kokonaisena. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lieden lämpöä ja keitä hiljalleen 40 minuuttia välillä sekoittaen. Seos on tässä vaiheessa löysää.
- Sekoita keltuaiset ja kerma erillisessä kulhossa. Kaada seos riisin joukkoon kattilaan. Sekoita seosta kattilassa pienellä lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes vanukas on kiiltävää. Nosta kattila pois liedeltä. Nosta vaniljatanko pois vanukkaasta.
- Annostele riisivanukas tarjoiluastioihin ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Koristele tyrneillä ja kinuskikastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat