Silkkinen riisivanukas

5
0

Silkkinen riisivanukas

Riisivanukas on ihanan täyteläinen jälkiruoka. Koristele se tyrneillä ja muutamalla raidalla kinuskikastiketta!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlrisottoriisiä (esim. Arborio)
  • 2 lmaitoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplvaniljatanko
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Tarjoiluun

  • tyrniä
  • kinuskikastiketta
  • kanelia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita riisi, maito, kaneli, suola ja sokeri isossa kattilassa. Tee viilto vaniljatankoon ja lisää se seokseen kokonaisena. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lieden lämpöä ja keitä hiljalleen 40 minuuttia välillä sekoittaen. Seos on tässä vaiheessa löysää.

Sekoita keltuaiset ja kerma erillisessä kulhossa. Kaada seos riisin joukkoon kattilaan. Sekoita seosta kattilassa pienellä lämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes vanukas on kiiltävää. Nosta kattila pois liedeltä. Nosta vaniljatanko pois vanukkaasta.

Annostele riisivanukas tarjoiluastioihin ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Koristele tyrneillä ja kinuskikastikkeella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä