Maku

Silkinpehmeä suklaamousse

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Silkinpehmeä suklaamousse lumoaa pehmeällä koostumuksellaan sekä maullaan, jota korostaa tilkka kahvilikööriä. Yksinkertaisesti mielettömän hyvää!
GL
3.9
9
Julkaistu 17.10.2005


Reseptin ainekset (6 annosta)

Silkinpehmeä suklaamousse

  • 100 gtummaa suklaata
  • 3 kplmunaa
  • 3 rklkahvilikööriä
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
Tulosta

Silkinpehmeä suklaamousse valmistuu näin:

  1. Sulata suklaa, katso ohje pakkauksesta.
  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon.
  3. Kaavi sulatettu suklaa nuolijalla kulhoon. Vatkaa suklaan joukkoon likööri, siivilöity kaakaojauhe, vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen.
  4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää sokeri vaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti sekoittaen neljässä erässä, jolloin mousseen tulee hyvä rakenne.
  5. Jaa silkinpehmeä suklaamousse kuuteen pieneen tarjoiluastiaan, esim. espresso- tai mokkakuppeihin tai pieniin laseihin. Peitä mousseastiat foliolla ja pidä jääkapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

9 kommenttia