Silkinpehmeä suklaamousse

2 h 20 min
3.8
8

Silkinpehmeä suklaamousse

GL
8
3.8
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 3 kplmunaa
  • 3 rklkahvilikööriä
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Sulata suklaa, katso ohje pakkauksesta.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon.

Kaavi sulatettu suklaa nuolijalla kulhoon. Vatkaa suklaan joukkoon likööri, siivilöity kaakaojauhe, vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää sokeri vaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti sekoittaen neljässä erässä, jolloin mousseen tulee hyvä rakenne.

Jaa silkinpehmeä suklaamousse kuuteen pieneen tarjoiluastiaan, esim. espresso- tai mokkakuppeihin tai pieniin laseihin. Peitä mousseastiat foliolla ja pidä jääkapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

•Voit pakastaa suklaamoussen annoskipoissa. (Sulamisaika 10–15 min.)

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä