Silakkasalaatti – rouhea ja raikas alkupala viimeistellään saaristolaiskrutongeilla
50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
Silakkasalaatti syntyy valmiista marinoiduista silakkafileistä. Paahdetut palsternakkalohkot ja marinoidut fenkoliviipaleet takaavat sattumasalaatin raikkauden, ja rapsakkuutta tuovat öljyssä paahdetut saaristolaisleipäkrutongit.
0
Kuvat
Julkaistu 30.10.2019

Silakkasalaatti – rouhea ja raikas alkupala viimeistellään saaristolaiskrutongeilla
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 pkt (á 300/150 g)valmiita valkosipulimarinoituja silakkafileitä (esim. Kalastaja Vento Aalto)
- 3–4isoa palsternakkaa
- 6–8saaristolaisleipäviipaletta
- öljyä
- suolaa
Marinoitu fenkoli
- ½makea, iso sipuli
- 2 (á 250 g)fenkolia
- 1 dlvalmista säilöntälientä (Rajamäki)
- 2 rklrypsiöljyä
Majoneesi
- 1huoneenlämpöinen kananmuna
- 1 tldijoninsinappia
- 1 tlsherryviinietikkaa
- ripaussuolaa
- mustapippuria myllystä
- 3 dlrypsiöljyä
Silakkasalaatti valmistuu näin:
- Valmista ensin majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella korkeassa kulhossa kananmuna, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana nostelemalla sauvasekoitinta kulhossa ylös ja alas, kunnes seos on paksua majoneesia. Laita majoneesi viileään salaatin valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja leikkaa palsternakat pitkiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele viipaleille öljyä ja ripottele suolaa. Paahda palsternakkoja 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja saaneet hyvän värin. Anna jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi palsternakkojen kypsyessä sipulinpuolikas. Leikkaa fenkolin kova kanta pois ja viipaloi fenkoli ohuiksi pieniksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa säilöntäliemi ja öljy ja painele sipuli- ja fenkoliviipaleet liemeen. Anna tekeytyä 30 minuuttia.
- Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paahda kuutioita öljytilkassa pannulla, kunnes palat ovat rapeita.
- Kokoa tarjoilulautaselle paahdettua palsternakkaa, valutettuja, maustuneita sipuli- ja fenkoliviipaleita, paahdettuja leipäkuutioita sekä valutettuja valkosipulisilakkafileitä. Tarjoa salaatin kanssa majoneesia.

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
Kotivinkki

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
Kotivinkki

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
Kotivinkki

Savusilakka-pinaattipannari
Kotivinkki

Silakkaceviche
Kotivinkki

Kuorrutetut silakkafileet ja chili-coleslaw
Maku

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Paistetut silakat, yrtti-kurkkusalaatti ja puikulamuusi
Kotivinkki