Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Silakkasalaatti – rouhea ja raikas alkupala viimeistellään saaristolaiskrutongeilla

50 min

Silakkasalaatti syntyy valmiista marinoiduista silakkafileistä. Paahdetut palsternakkalohkot ja marinoidut fenkoliviipaleet takaavat sattumasalaatin raikkauden, ja rapsakkuutta tuovat öljyssä paahdetut saaristolaisleipäkrutongit.

30.10.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
1 pkt (á 300/150 g)
valmiita valkosipulimarinoituja silakkafileitä (esim. Kalastaja Vento Aalto)
3–4
isoa palsternakkaa
6–8
saaristolaisleipäviipaletta
öljyä
suolaa
Marinoitu fenkoli
½
makea, iso sipuli
2 (á 250 g)
fenkolia
1 dl
valmista säilöntälientä (Rajamäki)
2 rkl
rypsiöljyä
Majoneesi
1
huoneenlämpöinen kananmuna
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
sherryviinietikkaa
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
3 dl
rypsiöljyä

Silakkasalaatti – ohje:

  1. Valmista ensin majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella korkeassa kulhossa kananmuna, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana nostelemalla sauvasekoitinta kulhossa ylös ja alas, kunnes seos on paksua majoneesia. Laita majoneesi viileään salaatin valmistuksen ajaksi.
  2. Kuori ja leikkaa palsternakat pitkiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele viipaleille öljyä ja ripottele suolaa. Paahda palsternakkoja 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja saaneet hyvän värin. Anna jäähtyä.
  3. Kuori ja viipaloi palsternakkojen kypsyessä sipulinpuolikas. Leikkaa fenkolin kova kanta pois ja viipaloi fenkoli ohuiksi pieniksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa säilöntäliemi ja öljy ja painele sipuli- ja fenkoliviipaleet liemeen. Anna tekeytyä 30 minuuttia.
  4. Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paahda kuutioita öljytilkassa pannulla, kunnes palat ovat rapeita.
  5. Kokoa tarjoilulautaselle paahdettua palsternakkaa, valutettuja, maustuneita sipuli- ja fenkoliviipaleita, paahdettuja leipäkuutioita sekä valutettuja valkosipulisilakkafileitä. Tarjoa salaatin kanssa majoneesia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt