Kotivinkki

Silakkasalaatti – rouhea ja raikas alkupala viimeistellään saaristolaiskrutongeilla

50 min
0
0

Silakkasalaatti syntyy valmiista marinoiduista silakkafileistä. Paahdetut palsternakkalohkot ja marinoidut fenkoliviipaleet takaavat sattumasalaatin raikkauden, ja rapsakkuutta tuovat öljyssä paahdetut saaristolaisleipäkrutongit.
Tulosta
Kuvat Sami Repo

Ainekset (8 annosta)

  • 1 pkt (á 300/150 g)valmiita valkosipulimarinoituja silakkafileitä (esim. Kalastaja Vento Aalto)
  • 3–4isoa palsternakkaa
  • 6–8saaristolaisleipäviipaletta
  • öljyä
  • suolaa

Marinoitu fenkoli

  • ½makea, iso sipuli
  • 2 (á 250 g)fenkolia
  • 1 dlvalmista säilöntälientä (Rajamäki)
  • 2 rklrypsiöljyä

Majoneesi

  • 1huoneenlämpöinen kananmuna
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlsherryviinietikkaa
  • ripaussuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dlrypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Silakkasalaatti valmistuu näin:

  1. Valmista ensin majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella korkeassa kulhossa kananmuna, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana nostelemalla sauvasekoitinta kulhossa ylös ja alas, kunnes seos on paksua majoneesia. Laita majoneesi viileään salaatin valmistuksen ajaksi.
  2. Kuori ja leikkaa palsternakat pitkiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele viipaleille öljyä ja ripottele suolaa. Paahda palsternakkoja 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja saaneet hyvän värin. Anna jäähtyä.
  3. Kuori ja viipaloi palsternakkojen kypsyessä sipulinpuolikas. Leikkaa fenkolin kova kanta pois ja viipaloi fenkoli ohuiksi pieniksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa säilöntäliemi ja öljy ja painele sipuli- ja fenkoliviipaleet liemeen. Anna tekeytyä 30 minuuttia.
  4. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paahda kuutioita öljytilkassa pannulla, kunnes palat ovat rapeita.
  5. Kokoa tarjoilulautaselle paahdettua palsternakkaa, valutettuja, maustuneita sipuli- ja fenkoliviipaleita, paahdettuja leipäkuutioita sekä valutettuja valkosipulisilakkafileitä. Tarjoa salaatin kanssa majoneesia.
MITÄ PIDIT?
0